nieuws
kalender
groepen

Archief

facebookTwitterYoutubeFlickr

Opa en oma, vertel ons eens…

Bezoek bibliotheek

Dinsdag 11 oktober hebben we een bezoekje gebracht aan de bibliotheek. We hebben een rondleiding gekregen van de bibliothecaresse en we werden voorgelezen uit het boek Oma’s huis. Ook mochten we zelf boekjes bekijken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Heerlijk spelen, maar ook hard werken!

Binnen hebben we ook heerlijk gespeeld, maar ook hard gewerkt hoor! Zo maken we graag bouwwerken in de bouwhoek, maken we moeilijke puzzels én zitten we héél graag achter onze nieuwe chromebooks!!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Buitenspel

Wat hadden we geluk met het weer de afgelopen weken! Hierdoor konden we nog lekker spelen in de zandbak. Ook zijn wij heel goed in het opruimen van het plein en het netjes maken van de tuin.

Deze diashow vereist JavaScript.

De bibliotheek

Wij hebben een echte bibliotheek in de klas, waar we boekjes kunnen lenen. Een boekje kan je lenen met een bibliotheekpas. Inmiddels hebben we al heel veel boekjes in de boekenkast staan! Maar omdat het er zoveel waren werd het wel een beetje een rommeltje. We hebben daarom de boekjes gesorteerd. De boekjes over opa en oma staan bij elkaar, de boekjes over dieren staan bij elkaar enzovoorts. We hebben hierbij een pictogram getekend. Zo kan je makkelijker zoeken, handig hoor!

Romy en Anne hebben een computer gemaakt voor in de bibliotheek. Op de computer kan je zien of er een boekje is uitgeleend. Je kan ook zien of er iemand te laat is met inleveren, dan krijg je een boete!!

Matthijs en Boris hadden ook nog een slim idee, want de klanten moeten natuurlijk wel weten wanneer de bibliotheek open of gesloten is. Zij maakten hiervoor een bordje, zodat iedereen kan zien wanneer de bibliotheek open is.

Naast de bibliotheek hoek hebben we ook een huishoek waar we heerlijk kunnen spelen. In deze hoek kunnen we ons verkleden tot opa en oma, we maken eten in de keuken en we dekken de tafel. En als we zin hebben om te lezen kunnen we natuurlijk gewoon naar onze eigen bibliotheek om boekjes te lenen.

Deze diashow vereist JavaScript.

De eerste weken

De eerste weken zitten er alweer op! En ook wij zijn met veel plezier het schooljaar begonnen, het was wel weer even wennen hoor na 6 weken zomervakantie. Gelukkig zijn we in de vakantie niet alles verleerd. Zo kunnen wij nog steeds heel goed opruimen, mooie bouwwerken maken in de bouwhoek, tellen tot 10 of 20 en ook de dagen van de week weten we nog.

Langzaam aan zijn we begonnen aan ons nieuwe thema: ‘Opa en oma, vertel ons eens…’ Deze week hebben we eerst gekeken naar onszelf. Dit hebben we gedaan door in de spiegel te kijken naar onze armen, benen, voeten, tenen, wenkbrauwen, oren, ogen en nog veel meer! Zo zijn we er achter gekomen dat wij met elkaar wel 44 oren hebben. Veel hè?

Deze diashow vereist JavaScript.

Contact

contact

CBS De Regenboog
Reijerweg 60
2983 AT Ridderkerk
Tel: 0180 - 48 61 11
info_regenboog
@pcpobr.nl

Kalendar

juni 2017

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30