nieuws
kalender
groepen

Archief

facebookTwitterYoutubeFlickr

Droomhuis gezocht!

Een nieuw jaar, nieuwe plannen!

We gaan bouwen!

We zijn van plan om eens goed om ons heen te kijken waar we wonen. Hoe ons eigen huis eruit ziet. We kunnen het zelfs op ons smart-board zien via Google-map!

Zo zijn we van start gegaan in het nieuwe jaar:

We vertellen aan elkaar hoe ons huis eruit ziet.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hé, wij wonen niet allemaal in eenzelfde huis! Sommige van ons wonen in een huis, anderen in een flat. Sommigen hebben een schuur, anderen weer een tuin. We wonen ook in verschillende straten en hebben verschillende huisnummers.

We kunnen allemaal heel veel over ons eigen huis vertellen en het huis tekenen.

We kennen wel mensen die verhuizen. Ze vertellen dat ze gaan verhuizen. Ze huren of kopen dan een ander huis. Zo komen we ook te weten waarom mensen eigenlijk verhuizen.

We lezen er ook over natuurlijk! Er zijn heel veel boeken in de groep over de bouwvakker, over verhuizen, over de schilder en nog veel meer.

Ook zijn er mensen die hun eigen huis gaan verbouwen. Soms moeten er nieuwe kozijnen in omdat de oude kapot zijn of mensen willen een schuifpui. Ook komt er soms een dakkapel op het huis. Daar kan een huis mooi van opknappen.

Als je iets nieuws gaat maken dan moet je zorgen voor een goed plan.

 

Zeker als je een nieuw huis wilt gaan bouwen! Een nieuw huis wordt ontworpen door een architect.

 

Een architect ontwerpt gewone huizen maar verzint ook heel bijzondere huizen. Dat doen wij ook!

Deze diashow vereist JavaScript.

Als de architect een bouwtekening gemaakt heeft dan kan dat huis in het echt gebouwd worden. Dat gaan wij ook proberen. Daarom heeft onze groep een bouwbedrijf!

De bouwvakkers die er werken hebben een veiligheidshelm op. Ze gebruiken veel gereedschap.

We hebben in de groep ook gereedschap: een hamer, een zaag, een schroevendrager, een boor, een meetlint, spijkers en schroeven.

We zijn op allerlei manieren huizen aan het bouwen. Daarbij moet je goed opletten of de muren sterk zijn. We bouwen met “bakstenen” en zetten ze op elkaar net zoals de metselaar dat doet. Ons huis moet ook een dak hebben. Een plat dak of een schuin dak. Als het binnen maar goed droog blijft.

Deze diashow vereist JavaScript.

Van onze huizen maken we foto’s. We schrijven erbij hoe ze eruit zien en dan komen ze in de etalage van de makelaar te hangen. Daar kan je een nieuw huis kopen. Als je het juiste huis gevonden hebt moet je natuurlijk de koopakte ondertekenen met je handtekening.

En als je dan een nieuw huis gekocht hebt dan moet alles uit je oude huis naar het nieuwe huis verhuisd worden. Dat is een hele klus. Alles in verhuisdozen. De keukenspullen in de ene doos en de kleding weer in een andere doos. Ook moeten alle meubels versjouwd worden door de verhuizers. Daar heb je echt wel spierballen voor nodig. In het nieuwe huis komt alles weer op zijn plaats te staan. Super!

Tussendoor spelen we natuurlijk ook buiten. Het is winter en af en toe ligt er een beetje sneeuw. We vinden dat geweldig. Dan willen we naar buiten!

Deze diashow vereist JavaScript.

Contact

contact

CBS De Regenboog
Reijerweg 60
2983 AT Ridderkerk
Tel: 0180 - 48 61 11
info_regenboog
@pcpobr.nl

Kalendar

juni 2017

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30