nieuws
kalender
groepen

Archief

facebookTwitterYoutubeFlickr

opa en oma, vertel eens……

Toen we net op school waren was het nog zulk mooi weer. Het was warm genoeg voor een heus SPETTERFEEST!

Deze diashow vereist JavaScript.

In onze nieuwe apengroep zijn we aan het werk aan ons nieuwe thema over OPA en OMA.

We gingen eerst onszelf bekijken. Hoe zien we er eigenlijk uit? We bekeken onszelf eens goed in de spiegel en maakten daar een tekening van.

bestand_000-5

Dat is best lastig hoor. Je moet aan alles denken, je hoofd, je buik, je armen en benen maar ook de kleinere dingen aan je lichaam zoals je wimpers.

Je kan ook met mozaïek laten zien hoe je eruit ziet:

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook vertelden we aan elkaar wie er in ons huis wonen. Daar maakten we ook een huis over waar we iedereen in tekenden. Onze papa, mama, broertjes en /of zusjes. Voor iedereen is dat verschillend.

Een huis kan je ook leggen op een kralenplankje. Dan moet je alle kraaltjes tellen. Heel veel kinderen kunnen dat al.

Ook bouwden we huizen van de blokken en van lego:

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Ook hebben veel kinderen een huisdier. Welke dieren dat zijn dat kan je zien in het staafdiagram.

Daarna was het even feest bij ons want de juf is oma geworden! De kinderen maakten lekkere lange vingers klaar met blauwe muisjes waar we heerlijk van konden snoepen.

Maar… wij hebben zelf ook opa’s en oma’s. We gaan wel eens bij hen logeren en ook leuke dingen met ze doen.

We hebben onze opa’s en oma’s geknutseld. We zijn wat met ze gaan doen en hebben dar foto’s over meegenomen. Daar hebben we over verteld, getekend en geschreven.

Ondertussen is de huishoek het huis van opa en oma geworden. We gaan er  bijvoorbeeld op visite als opa jarig is. Of we spelen dat we er gaan logeren. Bij opa en oma is het altijd heel gezellig en meestal krijg je er ook iets lekkers en word je een beetje verwend…

Deze diashow vereist JavaScript.

Inmiddels is het kinderboekenweek. We worden veel voorgelezen en lezen zelf ook boeken.

We hebben een bibliotheek in de groep met allemaal verschillende soorten boeken. Er is ook een speciale plank met familieboeken. Daar staan ook veel boeken bij die over opa en oma gaan.

Deze diashow vereist JavaScript.

We werken zelf in de bibliotheek en weten precies hoe dat moet met uitlenen en verlengen van boeken en wanneer de boeken teruggebracht moeten zijn. Dat laatste moet je niet te laat doen want dan krijg je een boete en die moet je betalen. We hebben ook een computer waarin we alles invoeren en van alles op kunnen zoeken over de boeken. De boeken die we uitlenen worden gebliept en je krijgt een bonnetje mee zodat je weet hoelang je ze mag lenen.

Als een boek uit is moet je het terugbrengen. De bibliothecaris ruimt ze dan weer op. Die weet ook precies op welke plank de ingeleverde boeken moeten staan.

In onze bibliotheek is ook een leeshoek. Daar mag je zomaar gezellig een boek komen lezen.

Omdat de Kinderboekenweek een echt feest is gaan we ook naar een voorstelling kijken. Op school en in de groep is het ook feest daarom maakten we een vlag met wel 22 driehoekjes. Dat werden de vlaggetjes. Het was een gezellig werkje.

bestand_000-7

 

An het eind van de dag doen we onze jassen aan en gaan in de rij staan. Veel kinderen kunnen dat al helemaal zelf en heel rustig en snel. Af en toe moeten we daar een bebestand_001-5etje mee oefenen.

 

Contact

contact

CBS De Regenboog
Reijerweg 60
2983 AT Ridderkerk
Tel: 0180 - 48 61 11
info_regenboog
@pcpobr.nl

Kalendar

juni 2017

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30