nieuws
kalender
groepen

Nieuws/thema’s

 Het snoepparadijs

Na de herfstvakantie zijn we gestart met het thema: “Het snoepparadijs”. De meeste kinderen houden van snoepen. In de feestmaand december wordt er vaak veel gesnoept. Wij gaan ons verdiepen in de wereld van snoep. Waarom vinden we snoep zo lekker? Wat is gezond/ ongezond? Hoe wordt snoep gemaakt. Allemaal vragen waar we mee aan de slag gaan. We hebben inmiddels verschillende hoeken in de klas:  een snoepkraam, de snoepfabriek, de leeshoek, een laboratorium en een verteltafel n.a.v. het boek: ‘Het snoepprinsesje”. Naast spelen onderzoeken we ook veel dingen in onze hoeken en daar maken we dan weer een verslagje van om te delen met elkaar.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Het donckse bos

Wij mochten deelnemen aan een aantal leuke educatieve activiteiten in ’t Donckse Bos op 29 september, georganiseerd door Stichting Het Huys ten Donck speciaal voor schoolgroepen.

Het thema was gericht  op “De Oogst” van het seizoen. Het was vooral gericht op wat de flora & fauna in ’t Bos in die periode ‘oogsten’. Zo hadden we een leerzame speurtocht door het bos. En er was een imker, die ons van alles over bijen vertelde. En we mochten zelf aan de slag. We hebben allemaal  een tasje versierd met herfstbladeren of honingraat.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het leescafé

In groep 3a zijn we gestart met het thema: “Het leescafé”. Leren lezen is natuurlijk hartstikke leuk. Je kunt lezen uit boeken, stripverhalen, prentenboeken, tijdschriften de krant en noem maar op. Maar hoe kom je aan al die verschillende boeken. Je kunt ze halen in de bieb. Om te weten te komen hoe dat werkt hebben we een bezoekje gebracht aan de bieb.

Deze diashow vereist JavaScript.

Contact

contact

CBS De Regenboog
Reijerweg 60
2983 AT Ridderkerk
Tel: 0180 - 48 61 11
info_regenboog
@pcpobr.nl

Kalendar

december 2017

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31