nieuws
kalender
groepen

Archief

facebookTwitterYoutubeFlickr

Nieuws/thema’s:

Te land, ter zee en in de lucht

Deze diashow vereist JavaScript.

Het was heerlijk weer, dus we hadden een keer buitengym!

Deze diashow vereist JavaScript.

We zijn met het thema ‘te land, ter zee en in de lucht’ begonnen! We werken vanuit het boek “Op reis” van Aaron Becker. In dat tekstloze prentenboek staat een meisje centraal. Dat meisje tekent een rode deur en ontsnapt daardoor aan de verveling van een grijze wereld. We verwoorden onze fantasie door er verhalen over te schrijven. Vanuit die verhalen maken we reisfolders die weer gebruikt kunnen worden in onze spelhoek: het reisbureau. Hieronder vindt u wat foto’s van het planbord:

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook zijn we op schoolreisje naar Duinrell geweest. Het was een gezellige dag!

Deze diashow vereist JavaScript.

Foto’s van de Koningsspelen zijn hier te vinden.

Groei & bloei

Op 12 april hebben we het thema afgesloten met een plantjesmarkt. Alle plantjes die we zelf hebben gezaaid en verspeend en de gekregen plantjes van Schneider Youngplants werden door de kinderen verkocht. De opkomst was gigantisch.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Op 29 maart hebben we een bezoek gebracht aan Schneider Youngplants. De kinderen kregen een fantastische indruk van het werk in de kwekerij.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

We leren steeds meer, deze dagen hebben we gekeken naar een bol (ui) en een knol (aardappel). Ook wordt er lekker geknutseld en krijgen we steeds meer bloemen in ons lokaal. Onze bloemen die we vorige week hebben gezaaid, beginnen ook al te groeien, maar ze moeten natuurlijk wel water krijgen!

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze week zijn we begonnen met het thema ‘Groei en bloei’! Maandag hebben we een narcis onderzocht. Dinsdag hebben we allerlei bloemen gezaaid, nu wachten tot ze gaan groeien! Op vrijdag hadden we het juffenfeest, het was een gezellige dag. De juffen zijn erg verwend, bedankt allemaal! Foto’s van het juffenfeest zijn hier te vinden.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ik zie ze vliegen!”  

januari-februari 2017
De kinderen zijn super enthousiast over ons nieuwe thema! Wat zijn er veel verschillende soorten vogels en wat kun je er veel van leren.
We gaan  foto’s nemen van vogels die we spotten en die komen op de “Deze vogels heb ik gespot” muur. We hebben al groene halsbandparkieten en roodborstjes in winterkleed gespot! We hebben vogelvoer in en rond het plein opgehangen en we hebben meegedaan aan de vogeltelling van de vogelbescherming.
Er hangen ook al wat vragen op de vragenwand. We maken allemaal een vogelgids waarin de eigenschappen en bijzonderheden van de vogels aan de orde komen. Ook kunnen we vogels herkennen aan hun geluid. Dit alles halen we uit boeken of we bekijken vogelsites op de chromebooks.
We hebben zelfs een wandeling gemaakt in het Donckse bos om vogels in hun natuurlijke omgeving te bekijken. Als afsluiting hebben we een informatiecentrum waarin we alles wat we over vogels geleerd hebben delen met elkaar.

Deze diashow vereist JavaScript.

“Aan tafel!:”

november-december 2016

We zijn ons thema gestart met een toneelstuk over een moeder, kind en een pizzabezorger. Ter sprake kwam wat nu toch eigenlijk tafelmanieren zijn?  Tja een pizzapunt eet je toch gewoon met je handen. Maar wanneer eet je nu heel netjes met een vork en mes? En hoe gaat dat dan in een restaurant? Ook kwam er al snel discussie in de klas over wat is nu gezond en wat is ongezond eten? Zo mag een patatje toch best, maar ja dan wel eens in de 2 weken! En kwamen we er achter dat je gevarieerd moet eten en niet iedere dag hetzelfde.

Al gauw ontstond er het idee om de klas om te gaan toveren tot een restaurant. Hoe leuk is het dan om ook in het echt te mogen zien en ervaren hoe het eraan toe gaat in een restaurant!

Op woensdag 2 november (groep 3) en  vrijdag 4 november (groep 4) was het dan zover……op naar het restaurant van Van der Valk Hotels in Ridderkerk.

De kinderen werden in 2-tallen ingedeeld. Een was eerst de ober en de ander de gast en daarna omgewisseld. Er werden bestellingen opgenomen, gerechten klaargemaakt, bediend met daarbij netjes aanspreken. Heel serieus allemaal. En ondertussen namen we ook een kijkje in de keuken, de koelcel en het afwasgedeelte met een super grote vaatwasser. Ook hebben we geleerd dat de koude gerechten gemaakt worden in het gedeelte dat ‘de garde’ heet en de warme gerechten in het gedeelte dat ‘de kachel’ heet.

Het was in één woord een geweldige en leerzame ervaring met elkaar! Met dank aan:

download

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze diashow vereist JavaScript.

 Foto’s afsluiting Kinderboekenweek

Op woensdag 11 oktober hebben we op feestelijke wijze de Kinderboekenweek afgesloten. Naar aanleiding van  het boek “De grote oma talentenshow” hebben we opa’s en oma’s uitgenodigd om hun talent aan ons te showen. En dat hebben ze gedaan. Er werd muziek gemaakt, soep geserveerd en er werd verteld over schilderwerken, een oude kruidenierswinkel en het maken van chocolade.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

contact

CBS De Regenboog
Reijerweg 60
2983 AT Ridderkerk
Tel: 0180 - 48 61 11
info_regenboog
@pcpobr.nl

Kalendar

juni 2017

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30