nieuws
kalender
groepen

Nieuws/thema’s:

Sweet sweet candy!

okt. t/m dec. 2017

Zoet, zoet snoepje…….de tijd van Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw komt eraan. De tijd waarbij er veel lekkernijen worden gegeten. In de klas gaan we hierover werken. We gaan met elkaar verschillende hoeken opzetten rondom ons thema: het onderzoekslaboratorium/proeverij, de snoepwinkel, de snoepfabriek, de leeshoek en de verteltafel.

In onze vragenboom hangen zelfs al een paar vragen, zoals: “Waarom is snoepen niet goed voor je?” “Hoe komt het dat een appel na een pepermuntje niet lekker smaakt?” “Is alles wat bitter smaakt giftig?”

Met elkaar hebben we 4 verschillende soorten snoep geproefd, onderzocht en beschreven: “Smaakt het zoet, zuur, zout of bitter?”

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook zijn we aan de slag gegaan met het knutselen van snoep voor in onze snoepwinkel!

Deze diashow vereist JavaScript.

28/29/30 nov. 2017: Wat hebben we genoten van ons echt zelfgemaakte snoep. Natuurlijk hebben we er ook heerlijk van gesmuld!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Het donckse bos  

Wij mochten deelnemen aan een aanAfbeeldingsresultaat voor donckse bostal leuke educatieve activiteiten in ’t Donckse Bos op 29 september, georganiseerd door Stichting Het Huys ten Donck speciaal voor schoolgroepen.

Het thema was gericht  op “De Oogst” van het seizoen. Het was vooral gericht op wat de flora & fauna in ’t Bos in die periode ‘oogsten’. Zo hadden we een leerzame speurtocht door het bos. En er was een imker, die ons van alles over bijen vertelde. En we mochten zelf aan de slag. We hebben allemaal  een tasje versierd met herfstbladeren of honingraat.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

“Het leescafé!”

augustus t/m oktober 2017

Al snel vonden we een versierde doos in de klas. Nieuwsgierig keken we erin! Er zaten allerlei verschillende soorten boeken in. Ook had de juf een foto mee, waarop te zien was dat de juf ergens aan het lezen was met een sapje en een koek. Waar kon dit toch zijn? Na ons bezoek aan de bibliotheek in het wijkcentrum, waarbij ook een gelegenheid is om wat te drinken, kwamen we op het idee van een leescafé! We willen een eigen leescafé in de klas! Wat hebben we nodig en hoe moet ons leescafé er uitzien? Kortom we gaan hard aan het werk en leren hierbij heel wat letters en woorden.

Deze diashow vereist JavaScript.

En nu zoeken we boeken uit in ons leescafé, waarbij we een leespas gebruiken. De biebmeester/juf houdt alles bij en geeft boekentips! Ook wordt er voor een drankje of een fruit/koek van de week gezorgd en is het genieten in ons leescafé! En zijn we klaar met lezen, dan wordt de rekening nog opgemaakt voor het drankje en de versnapering.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Contact

contact

CBS De Regenboog
Reijerweg 60
2983 AT Ridderkerk
Tel: 0180 - 48 61 11
info_regenboog
@pcpobr.nl

Kalendar

december 2017

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31