nieuws
kalender
groepen

Archief

facebookTwitterYoutubeFlickr

Nieuwtjes uit 4/5

Woensdag 4 oktober

In de klas hadden de meeste kinderen een stukje uit hun boek voorgelezen. Kian en Amanda kwamen hier als winnaar naar voren. Zij mochten vandaag aan groep 4 en 4/5 voorlezen. Amanda heeft uiteindelijk gewonnen!

Groep 5 is vandaag ook bezig geweest met wegen: gram en kilogram. We hebben veel gewogen, dat was erg leuk!

Deze diashow vereist JavaScript.


Vrijdag 29 september
Vandaag zijn we naar Huys ten Donck geweest. Het was prachtig weer! Amanda en Manou hebben een stukje geschreven over wat we daar allemaal hebben gedaan.

We kwamen door de poort en zagen allemaal kraampjes. Dat is voor morgen, voor de Family Fair. We kregen een boekje. Daarmee konden we aankruisen wat we allemaal zagen en daar stond ook in wat er morgen allemaal te doen is. Toen gingen we groepjes maken. Mijn groepje (van Manou) ging naar de imker. We mochten zo’n honingraat vasthouden en bekijken. Mijn groepje (van Amanda) ging eerst een tasje met bijen versieren. Daarvoor konden we stiften en verf gebruiken. Hierna hebben wij gewisseld. Er waren nog 2 groepjes. Zij hebben een wandeling door het bos gehad en zij hebben bladeren geverfd en op hun tasje ‘afgedrukt’. Het leukste vonden wij het tasje verven! Je kon namelijk tekenen: bijen en honingraten maken.

Deze diashow vereist JavaScript.


Woensdag 27 september
Vandaag kwam Summer een poosje bij ons in de klas. Summer heeft in groep 1 op de Regenboog gezeten, maar is daarna verhuisd naar Australië. Vandaag heeft ze aan groep 5 verteld over Australië en over haar school. Ook heeft ze verteld over Australische feesten.

Deze diashow vereist JavaScript.


Woensdag 13 september
Maandag toen we op school kwamen was het beeld verdwenen! Juf Marja kwam het vertellen en wij mochten kijken in groep 4. Er waren 3 voetstappen… Wie zou de dief zijn? We hebben al een vermoeden: meester Glenn :).
Verder zijn we gestart met het maken van een moeilijke woordenboek. Daar gaan we nog mee verder.
Groep 5 is gestart met Blits. Daarvoor hebben we een bronnenboek en daar staan alle bronnen in. We hebben ook een werkboek. Het lijkt een beetje op begrijpend lezen. Het blok gaat nu over piraten. Misschien zijn zij wel de dief van ons beeld… de blits piraten?

Deze diashow vereist JavaScript.


Woensdag 6 september
Binnenkort is er het 25-jarig jubileumfeest van De Regenboog. Hiervoor hebben we over verschillende feesten gelezen en geschreven, zoals vaderdag, luilak en dierendag. Ondertussen zijn we met groep 4 en 5 ook een mooi cadeau aan het maken voor dit feest.


We zijn begonnen! Hieronder een kleine impressie van de eerste week:

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

 

Contact

contact

CBS De Regenboog
Reijerweg 60
2983 AT Ridderkerk
Tel: 0180 - 48 61 11
info_regenboog
@pcpobr.nl

Kalendar

oktober 2017

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31