nieuws
kalender
groepen

Archief

facebookTwitterYoutubeFlickr

Nieuws uit groep 5a!


13 oktober 2017

Fijne herfstvakantie allemaal!


12 oktober 2017

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Vandaag was dan eindelijk het feest waar we zo lang naar toe hebben gewerkt: het jubileumfeest van onze mooie school! We hebben genoten van een prachtige dag, die supergoed georganiseerd was door de groepen 6, 7 en 8. Kinderen en leerkrachten: Bedankt! De foto’s vindt u hier!


10 oktober 2017

Het beeld is weer terecht! Met dank aan onze speurneuzen, in het bijzonder Ishayah en Bram, is het beeld gevonden in het lokaal van juf Lianne. We zijn erg blij dat ons beeld weer terug is, net op tijd om het tijdens het jubileumfeest aan te kunnen bieden. Laat dat feest nu maar komen!


9 oktober 2017

Tijdens het rekenen hebben we weer veel geoefend met meten. Centimeters (ongeveer de breedte van de nagel van je wijsvinger) en meters (een grote stap) kenden we al, maar hoe lang is een kilometer eigenlijk? En 100 meter, hoe lang is dat precies? Na de instructie gingen de kinderen zelf aan de slag met het meten van allerlei voorwerpen. We hebben weer veel geleerd!


4 oktober 2017

Vandaag was de finale van de voorleeswedstrijd. Onze groepswinnaar, Daan, nam het op tegen de groepswinnaar van groep 6. Het was een spannende finale, want zowel Daan als Jet lazen erg goed voor. Het was voor de jury dan ook een moeilijke klus, maar uiteindelijk werd Daan uitgeroepen tot winnaar. Daan, gefeliciteerd, we zijn trots op je!


27 september 2017

We hadden vandaag bezoek uit… Australië! Summer heeft in groep 1 op De Regenboog gezeten, maar is daarna geëmigreerd naar Australië. Ze is op dit moment met haar ouders en broertje in Nederland en wilde graag met Micha en Evalin mee naar school. Voor de pauze is ze naar groep 4/5 geweest, na de pauze kwam ze met Evalin mee en was ze dus te gast in onze klas. Een mooie gelegenheid om haar allerlei vragen te stellen over het leven in Australië. We waren erg onder de indruk van haar verhalen, vooral toen ze vertelde over de dieren die in en om haar huis leven. Summer, leuk dat je bij ons was! We wensen je nog hele fijne dagen in Nederland en alvast een goede terugreis gewenst!


25 september 2017

We hebben een nieuwe meester in de klas! Meester Joey is eerstejaars student aan Hogeschool Inholland en komt de komende maanden elke maandag stagelopen in groep 5a. Van harte welkom, meester Joey!


22 september 2017

Alle kinderen die mee hebben gedaan aan de voorleeswedstrijd in de klas, hebben hun fragment voorgelezen. Wat is er goed gelezen! Alle kinderen hebben dan ook positieve feedback en een groot applaus gekregen. De kinderen die niet deelnamen aan de wedstrijd mochten samen met de meester jureren. De scores van de deelnemers lagen dicht bij elkaar, maar er is een winnaar uit de bus gekomen: Daan heeft de voorleeswedstrijd van groep 5a gewonnen en zal het in de finale opnemen tegen de winnaar van groep 6. Daan, gefeliciteerd!


14 september 2017

Inmiddels hebben we ons eigen detectivebureau opgericht. Thomas heeft een goede naam verzonnen: Detectivebureau De Haaien. We hebben alle mensen die worden verdacht getekend en de meeste verdachten zijn al ondervraagd. We zijn nog niet heel veel verder, alhoewel sommige juffen zich wel heel verdacht gedragen!

Daan en Alicia hebben de volgende oproep geschreven:

HELP!

Op de reijerweg 60 bij de regenboog is ons beeld gestolen.

Het is op een vrijdag gebeurd.

Zoek mee alstublieft!!

Het is voor het jubileumfeest!!

U bent altijd welkom om mee te zoeken.

We zagen voetstappen en een hoop verf.

Het is in de avond gebeurt u kunt in alle klassen kijken zoek alstublieft mee!

Er zijn al heel veel verdachten in school.

Maar u kunt niet in de avond komen!

Er zijn door Levi, Thirza, Jaylee en Carlijn ook al posters gemaakt van het beeld. Die gaan we in de school hangen, zodat iedereen die ons informatie kan verschaffen over deze verdwijning ons kan helpen bij het onderzoek.


11 september 2017

Help! Ons mooie beeld is gestolen! Kinderen van groep 4 kwamen tot de ontdekking dat het cadeau dat we gemaakt hebben is verdwenen. Geen cadeau meer, maar wel een grote voetstap in het lokaal… heel vreemd allemaal! We zijn meteen op onderzoek uitgegaan, maar hebben het beeld nog niet gevonden. Wel hebben we opvallende dingen gezien en sporen verzameld. We hopen dat het lukt om het beeld weer terug te vinden vóór het jubileumfeest!


8 september 2017

We hebben de afgelopen weken samen met de kinderen van groep 4 en groep 4/5 gewerkt aan een cadeau dat we tijdens het jubileumfeest graag aan willen bieden aan juf van den Herik. We zijn er best trots op, dus eigenlijk wilden we hier een foto plaatsen van het mooie beeld dat we hebben gemaakt. Maar dan is het natuurlijk geen verrassing meer, dus we wachten nog even met de foto…


7 september 2017

“Waar is dat feestje…? Hier is dat feestje!” De werkmuur is na 3 weken al weer aardig gevuld!


1 september 2017

We zijn volop met ons thema ‘Waar is dat feestje?’ bezig! De onderzoeksvragen zijn verdeeld en gister is er onderzoek gedaan met behulp van boeken. Vandaag hebben we voor het eerst onderzoek op de chromebooks gedaan. We vinden het erg leuk om onderzoek te doen en we hebben al veel informatie gevonden!


23 augustus 2017

Alle kinderen van groep 5 mochten vandaag nog een keer zwemmen in De Fakkel. En wat hebben we het getroffen! Het was heerlijk weer en overal mocht vrij worden gezwommen. We hebben genoten! Hier vindt u een paar foto’s.


21 augustus 2017

We zijn begonnen!

Contact

contact

CBS De Regenboog
Reijerweg 60
2983 AT Ridderkerk
Tel: 0180 - 48 61 11
info_regenboog
@pcpobr.nl

Kalendar

oktober 2017

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31