nieuws
kalender
groepen

Archief

facebookTwitterYoutubeFlickr

Nieuws uit groep 7!


22 mei 2017

Vandaag zijn we op schoolreis geweest naar Duinrell! Het weer was fantastisch en de sfeer was prima, dus we kijken met veel plezier terug op een heel mooi schoolreisje!


21 april 2017

  

Vandaag vonden de Koningsspelen plaats. Met een mooie opening, gezellige spelletjes, een succesvolle sponsorloop, een heuse Oranje-puzzeltocht en een lekkere lunch hebben we met elkaar genoten van deze dag en gaan we moe, maar voldaan de meivakantie in. Foto’s van de Koningsspelen vindt u hier. Iedereen een hele fijne vakantie gewenst!


19 april 2017

We zijn druk aan het oefenen voor het dansje bij ‘Okido’, het lied van Kinderen van Kinderen voor de Koningsdag van dit jaar. Dat we het erg leuk vinden blijkt wel uit dit filmpje, het plezier spat er van af!

 


 

13 april 2017

Vandaag vond onze Paasviering plaats in de Christus is Koningkerk. Alle kinderen van groep 1 t/m 8 waren aanwezig. We hebben volop genoten van alles wat er te zien en te horen was en tussen het Paasspel door hebben we de liederen die we op school geoefend hadden gezongen. Het was een prachtig Paasfeest! Iedereen hele fijne Paasdagen gewenst!


10 maart 2017

Wat een feest! Vandaag vierden alle juffen en meesters hun verjaardag met de zogenaamde ‘Meesters- en juffendag’. Het thema van de dag was ‘Glitter en glamour’. Na een gezamenlijke opening werd deze juffen- en meestersdag verder gevierd in de eigen groep. We hadden eerder deze week al bedacht welke dingen we in ieder geval wilden gaan doen en er waren veel kinderen die speciaal voor vandaag iets hadden ingestudeerd of voorbereid. Hierdoor werd het een superleuke dag met inbreng van heel veel kinderen. We hebben de dag afgesloten met een spectaculaire discoshow in het speellokaal. Kilian en Daniël hadden als dj’s een complete set in elkaar gedraaid en maakten er een groot feest van voor alle kinderen van groep 5, 7 en 8. We kijken met heel veel plezier terug op deze spetterende dag vol glitter en glamour! De foto’s van deze dag zijn hier te vinden.


6 maart 2017

De voorjaarsvakantie zit er al weer op! De kinderen hebben vandaag getekend wat ze in de vakantie mochten en moesten doen. Deze opdracht was de eerste opdracht voor ons nieuwe thema: ‘Zo vrij als een vogel’. Iedereen is nieuwsgierig welke kant we met het thema opgaan. We hebben er weer zin in!


22 februari 2017

De verkiezingsuitslag is bekend! Alle stemmen zijn geteld en er zijn twee partijen als grootste uit de bus gekomen: de PVDN en de PVDD. Beide partijen hebben evenveel stemmen gekregen en zullen dus een coalitie moeten vormen. We zijn benieuwd naar het resultaat van de onderhandelingen!


21 februari 2017

Vandaag was het eindelijk zover! De verkiezingen, waar we wekenlang naar toe hebben gewerkt, vonden vandaag plaats. Alle partijen hadden zich goed voorbereid en presenteerden zich vanmiddag aan alle kiezers en andere belangstellenden. Uiteindelijk zijn er 52 stemmen uitgebracht, waarmee het opkomstpercentage ruim boven de 80% lag. Fantastisch! De stemmen zullen vanmiddag zorgvuldig worden geteld en de verkiezingsuitslag zal morgen bekend gemaakt worden. Spannend! Foto’s van de verkiezingen vindt u hier.

 


14 februari 2017

Vandaag hebben we op school gekeken naar de theatervoorstelling ‘De zaak Vlaskamp’, gespeeld door Gert-Jan Groen en Harro van Lien. Het verhaal gaat over twee sullige rechercheurs die onderzoek doen naar de moord op de rijke voetballer Gregory Vlaskamp. Om de zaak op te lossen roepen de rechercheurs de hulp in van het publiek. Hierdoor wordt de zaak (die voor de acteurs elke keer anders verloopt!) uiteindelijk opgelost, maar leren de kinderen ook dat je niet te snel tot een oordeel moet komen. Het was een prachtige voorstelling waar we enorm van hebben genoten! Foto’s van de voorstelling vindt u hier.


8 februari 2017

Gisteravond heeft Daimy meegedaan aan de plaatselijke finale van de voorleeswedstrijd. Als voorleeskampioen van De Regenboog las zij tegen de winnaars van de andere Ridderkerkse scholen. Daimy heeft haar fragment uit ‘Dummie de Mummie en de gouden scarabee’ prachtig voorgelezen. Uiteindelijk is de voorleeskampioen van De Bongerd er met de winst vandoor gegaan, maar Daimy heeft het super gedaan en kreeg veel complimenten van de jury. Daimy, we zijn trots op je!


3 februari 2017

We werken keihard aan ons thema ‘Wie wint de verkiezingen?’ Alle partijen hebben een logo gemaakt en zijn druk bezig met het maken van plannen en het schrijven van een partijprogramma. Natuurlijk wordt er ook druk campagne gevoerd. Onze verkiezingen zullen plaatsvinden op dinsdag 21 februari. We zijn heel benieuwd welke partij de grootste wordt!


20 januari 2017

De eerste toetsen zitten erop. De DMT en Cito Begrijpend Lezen zijn deze week afgenomen. Ook volgende week hebben we toetsen, namelijk Cito Rekenen-Wiskunde en Cito Spelling. Komende maandag is een administratiedag, dus de kinderen zijn een dagje extra vrij. Fijn weekend allemaal!


9 januari 2017

We zijn weer begonnen! Na dik twee weken kerstvakantie was vandaag de eerste schooldag van 2017. Het nieuwe thema heet ‘Wie wint de verkiezingen?’ We hebben er weer zin in!


22 december 2016

Vandaag, op de laatste schooldag van 2016, hebben we met elkaar het Kerstfeest gevierd. De kinderen hadden hun eigen onderdeel – een deel van het kerstverhaal, een gedicht of gebed of een tekening – allemaal goed voorbereid. Het was een prachtige, sfeervolle viering, waarin we lekker veel gezongen hebben. De rest van de dag hebben we verhalen geschreven, spelletjes gedaan en opgeruimd. Ook hebben we de laatste vlogs bekeken. Het was erg gezellig! De komende 2 weken is het kerstvakantie, op maandag 9 januari starten we weer. Allemaal hele fijne Kerstdagen en een heel gelukkig en gezond 2017 toegewenst!


16 december 2016

We hebben vandaag afscheid genomen van Kelvin. Kelvin is inmiddels verhuisd naar Venray in Limburg en zal daar naar basisschool De Hommel gaan. We hadden met elkaar een vriendenboekje voor Kelvin gemaakt en hij heeft van school als aandenken een cd gekregen waarop alle juffen en meesters hun naam hadden gezet. We hebben het schuilnamenspel afgemaakt, Kelvin mocht kiezen wat hij tijdens de laatste gymles wilde doen en aan het einde van de dag hebben we nog een mooie groepsfoto gemaakt. Kelvin, we wensen je heel veel succes en plezier op je nieuwe school, we zullen je missen!


5 december 2016

Vandaag hebben we Sinterklaas gevierd! De dag begon gezamenlijk in de hal, waar we de Sint en zijn Pieten verwelkomd en toegezongen hebben. Hierna hebben we in de groep alle surprises bewonderd, de gedichten gelezen en de cadeautjes uitgepakt. Er was weer verschrikkelijk veel werk besteed aan het maken van de surprises. Het was erg gezellig en we hebben veel gelachen. Uiteindelijk waren we net voor 12.00 uur klaar met opruimen. Een prachtig Sinterklaasfeest! De foto’s zijn hier te vinden.

20161205_090921


15 november 2016

Vandaag hebben we meegedaan aan een sporttoernooi in De Fakkel. Er moest worden gehandbald en gebadmintond tegen andere Ridderkerkse basisscholen. Het werd een succesvol middagje voor onze school. De badmintonners hebben het prima gedaan, Tim en Samuel behaalden zelfs een mooie tweede plaats. Ook de handbalteams hebben het prima gedaan, zij zijn zelfs 1e, 2e, 3e en 4e geworden! Een prima prestatie, maar het belangrijkste is dat we een hele leuke en sportieve middag hebben gehad. Allemaal gefeliciteerd en alle begeleiders: bedankt! Klik hier voor de foto’s.

img_0848


10 november 2016

20161110_090419

Vandaag hebben we meegedaan aan het Nationaal Schoolontbijt. Er was weer een lekker en gezond ontbijt samengesteld: bruine broodjes, krentenbollen, boterhammen, verschillende soorten beleg, yoghurt en fruit, er was meer dan voldoende voor iedereen. Erg lekker en erg gezellig!

20161110_090429


27 oktober 2016

Vandaag was de eerste les in het kader van het project ‘Muziekprikkels’ van ToBe. In groep 7 spelen de kinderen op percussie, toetsen, bas en gitaar. Natuurlijk wordt er ook gezongen. Het samenspelen klonk al goed en de kinderen kwamen dan ook erg enthousiast terug. Volgende week hebben we de volgende les, we kunnen bijna niet wachten! Klik hier voor de foto’s.

20161027_100730


25 oktober 2016

We zijn weer begonnen! Vandaag kwam er een nieuwe leerling bij in onze groep. Haar naam is Soma en ze woont al een tijdje in Slikkerveer. Soma, van harte welkom, we hopen dat je je snel thuis zult voelen in groep 7!


14 oktober 2016

Vandaag was de laatste dag vóór de herfstvakantie. We hebben veel teruggeblikt, afgerond en opgeruimd. Vanmiddag was het tijd om te gymmen. In de ene zaal hebben we trefbal gespeeld, in de andere zaal hadden we – traditioneel vóór een vakantie – apenkooi. Een mooie afsluiting van deze eerste periode. Fijne herfstvakantie allemaal!


13 oktober 2016

In het kader van de Kinderboekenweek zijn we vandaag naar een voorstelling geweest in theater ’t Plein. De Bende van 4 speelde een prachtige voorstelling waarin in één uur de hele geschiedenis voorbijkwam. In liedjes en verhalen over de rechterhand van de schrijver (die eigenlijk niet leesbaar kan schrijven) kwamen we uit de Prehistorie via onder andere de Romeinen, de Oudheid, de Middeleeuwen, de Gouden Eeuw en de tijd van de wereldoorlogen uit bij onze eigen tijd. We hebben genoten!

bv4-geschiedenis


12 oktober 2016

Vandaag was de afsluiting van ons thema ‘Wat heb jij nou aan?’ Modehuis ‘De Hippe Haaien’ opende zijn deuren voor publiek. En publiek was er! Om 11.15 uur kwamen de eerste mensen binnen en de laatste mensen gingen pas na 12.00 uur weer naar huis. Er was van alles te zien en te doen, een prachtige afsluiting van een heel leuk thema! Klik hier voor de foto’s.

20161012_112749


11 oktober 2016

En de winnaar is… Daimy! Vandaag was de finale van de voorleeswedstrijd. De winnaars van groep 7 en 8 hebben het tegen elkaar opgenomen om uit te maken wie de voorleeskampioen van De Regenboog zou worden. Kyra en Daimy maakten het erg spannend, want ze lazen allebei ontzettend goed! De jury moest lang overleggen om een winnaar aan te wijzen, maar uiteindelijk was het Daimy die er met de titel vandoor ging. Zij gaat door naar de lokale finale in de bibliotheek, waar ze het opneemt tegen de winnaars van de andere scholen. Gefeliciteerd, Daimy!

image8


27 september 2016

We hebben vandaag weer druk gewerkt aan de onderzoeken…

20160927_111146


23 september

We hadden vandaag weer gymles in De Werf. In de ene zaal hebben we het 4-doelen-spel gespeeld en in de andere zaal zijn we bezig geweest met een tikspel (‘Leeuwenkooi’), de handstand, balanceren en ‘bergbeklimmen’. Erg leuk!

20160923_142747 20160923_140629


19 september 2016

20160921_145504

We werken dagelijks aan ons thema ‘Wat heb jij nou aan?’ Na de startactiviteiten hebben we de vragenwand opgebouwd, waarop ook de doelen en de woorden staan. We starten deze week met onze onderzoeken, waarbij we dankbaar gebruik maken van de chromebooks. Echt ideaal! We hebben er veel zin in!

20160921_145753


9 september 2016

20160909_082103

Wat?! Met 2 verschillende schoenen naar school? Maak je geen grapje? Waarom moet dat? Weet je het wel zeker? De kinderen moesten vandaag met 2 verschillende soorten schoenen naar school komen en vrijwel iedereen had dat gedaan. Waarom? Eehm, gewoon… omdat de meester het heeft gezegd. We hebben in de klas een prachtig gesprek gehad naar aanleiding van deze opdracht. Uiteraard allemaal in het kader van ons thema ‘Wat heb jij nou aan?’ We gaan hier volgende week weer mee verder, we houden u op de hoogte!


5 september 2016

Vandaag kreeg ik een paar mooie foto’s van de familie van Leening. Tim en zijn familie hebben thuis met ingrediënten uit de schooltuin een paar heerlijke gerechten gemaakt. Het heeft niet alleen lekker gesmaakt, het ziet er ook prachtig uit! Mooie voorbeelden van wat er met de oogst van de schooltuin gedaan kan worden!


2 september 2016

We hebben vanochtend weer lekker buiten gegymd. Op het Cruijff Court hebben we slagbal gespeeld en op de buurtsportlocatie was een parcours met allerlei onderdelen uitgezet, zoals hockey, basketbal en tafeltennis. Ook is er vandaag weer in de schooltuin gewerkt, dit keer door de groepjes 2 en 4. Er is weer veel geoogst, dus dat wordt smullen van de verse groente uit onze eigen schooltuin!

20160902_113416 20160902_113436


26 augustus 2016

De eerste schoolweek in groep 7 zit er al weer op. En wat voor week! Een nieuw lokaal, nieuwe schriften en boeken en tropische temperaturen. We hebben extra veel gedronken en alles een versnellinkje lager gedaan. Op die manier zijn we de week prima doorgekomen en zijn de meeste kinderen ook al weer aardig gewend aan het naar school gaan. Langzaam maar zeker wordt het nieuwe lokaal ‘aangekleed’. We hebben al mooie tekeningen gemaakt en er zijn door de kinderen posters meegebracht. Ook hebben we een kalender gemaakt in de vorm van ‘verjaardagsvlaggetjes’. Zo proberen we met elkaar van het lokaal een fijne plek te maken waar we goed kunnen leren en werken.

20160826_170012

Onze ‘vlaggetjeskalender’

Vanwege de hoge temperatuur hebben we de week niet afgesloten met de gymles, maar zijn we heerlijk naar buiten gegaan om spelletjes te doen, te picknicken of gewoon lekker te chillen. Hier vindt u een paar foto’s. Een leuke afsluiting van een mooie eerste week. Goed weekend allemaal!


22 augustus 2016

We zijn begonnen!

Groepsfoto

Contact

contact

CBS De Regenboog
Reijerweg 60
2983 AT Ridderkerk
Tel: 0180 - 48 61 11
info_regenboog
@pcpobr.nl

Kalendar

juni 2017

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30