Nieuws uit groep 8…

Het jubileumfeest!

Aan het begin van het jaar zijn we gestart met het thema ‘Evenementenbureau: Voor al uw feesten en partijen’. We zijn druk bezig geweest met het organiseren van het jubileumfeest op 12 oktober. Van juf van den Herik hadden we de opdracht gekregen om het feest te organiseren voor de kinderen van groep 3 t/m 5.

Natuurlijk zijn we eerst gaan onderzoeken. Wat vinden de kinderen van groep 3 t/m 5 leuk om te doen? Van welke muziek houden ze? Hoe kunnen we een goede uitnodiging maken? Wat voor versieringen zijn er? Wat voor feesten worden er in de wereld gevierd? Ga zo maar door. Na het onderzoek zijn we plannen gaan maken en deze hebben we beschreven in een draaiboek. De directie van ons evenementenbureau heeft nagedacht over de begroting en de planning. Ook hebben zij vergaderd met de feestcommissie, zodat iedereen op de hoogte was van onze plannen.

En toen was eindelijk de dag! Wat hadden we zin in deze dag! We zagen er allemaal fantastisch uit!

De groep ‘Publiciteit’ hebben een coole warming-up verzorgd voor de kinderen van groep 3 t/m 5. Zij hebben ook de hele dag foto’s en video’s gemaakt en interviews gehouden.

De groep ‘Toneel’ had een grappig toneelstuk bedacht.

De groep ‘Muziek’ had een gave DJ-show voorbereid.

De groep ‘Dans’ had allerlei leuke spelletjes bedacht zodat de kinderen lekker konden dansen.

Ook heeft een grote groep kinderen verschillende activiteiten/ spelletjes bedacht.

Een er was een echt comedyshow!

Bij een feestje horen natuurlijk ook lekker hapjes en drankjes. De kinderen van groep 6 hadden hier voor gezorgd. Zo stond er een echt frietkraam op het plein. We hebben heerlijk genoten van een lekker frietjes en een snack!

Na al dat leuks hebben we de dag afgesloten met het zingen van het Regenbooglied en hadden we nog even de tijd om een film te kijken. Het is een gezellige en geslaagde dag!

Voorstelling ‘De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen’

Op woensdag 12 oktober zijn met elkaar een voorstelling geweest in theater ‘Het Plein’. De voorstelling was gebaseerd op het boek ‘De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen’, een boek wat wij ontzettend graag lezen. Het was een gave voorstelling waarin van alles gebeurde. Het was grappig, spannend en leuk!

Voorleeswedstrijd

Op woensdag 4 oktober heeft Joëlle voor ons meegedaan aan de voorleeswedstrijd. Ze heeft een stuk voorgelezen uit het boek ‘Slimpie Dimpie wonderkind’. Natuurlijk hebben wij haar aangemoedigd! Het was heel spannend, want ze moest tegen een leerling uit groep 7. Er was een echte jury aanwezig! Na een spannend overleg van de jury kregen we te horen dat Joëlle gewonnen had!! YESSS!!! Nu mag ze gaan strijden voor de beste voorlezer van Ridderkerk. Wij zijn al begonnen met duimen!

We zijn begonnen….

Na 6 weken zomervakantie is de school weer begonnen!  Het was best wel even wennen om weer te rekenen, te spellen en daarom zijn we rustig begonnen. Ook hebben we een verjaardagskalender gemaakt en zijn we gestart met het eerste thema. Het thema heet ‘Evenementenbureau: Voor al uw feesten en partijen’. Onze eerste startactiviteit was het schrijven van een tekst over je leukste verjaardag. Met elkaar hebben we gekeken naar de verjaardagstradities uit Nederland en zijn we op onderzoek gegaan naar de verjaardagstradities in de wereld. Ook zijn we met elkaar wezen gymmen. We hebben een gezellige week met elkaar gehad!

oktober 2017