nieuws
kalender
groepen

Archief

facebookTwitterYoutubeFlickr

Nieuws uit groep 8…

Schilderen!

Ook vandaag (8 juni) hebben een aantal kinderen weer geschilderd. Het ziet er supermooi ui! Het decor past echt bij de musical!

 

Lekker naar buiten!

Op vrijdag 2 juni zijn we met elkaar naar buiten gegaan om daar te leren en te ervaren. Meester Thije had een hele leuke les bedacht die te maken had met geschiedenis, aardrijkskunde en biologie. We hebben een route gelopen door de wijk Slikkerveer. Veel straatnamen hebben te maken met personen en gebeurtenissen uit de geschiedenis. Iedereen had een straatnaam onderzocht en vertelde tijdens de route hier iets over. Ook hebben de lekke fietsbanden geplakt, dat was heel leuk om te doen. In het Electropark hebben we een bodemonderzoek gedaan. We waren benieuwd wat voor soorten grond we zouden vinden. Het was een superleuke ochtend!!!

Deze diashow vereist JavaScript.

Avondvierdaagse!

Een aantal kinderen uit de groep hebben de avondvierdaagse gelopen. Het was erg gezellig met elkaar en aan het einde van de week hebben de kinderen een medaille gekregen! Yesss!

Kunstenaars!

Vandaag zijn we begonnen met het schilderen van het decor. Senna, Jerome, Zoë, Youri en Sophie hebben de eerste verf op het decor gezet. Kunstenaar Jack van Hout heeft ons geholpen. Het begint er al mooi uit te zien. Iedereen mag een keertje helpen en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Deze diashow vereist JavaScript.

22 mei

Op maandag 22 mei gingen de kinderen van groep 3 t/m 7 naar Duinrell. Helaas mochten wij niet mee, maar ook wij hebben er een leuke dag van gemaakt. Natuurlijk hebben we eerst de kinderen uitgezwaaid.

Daarna hebben we 2 nieuwe dansje geleerd voor de musical. Voor de ochtendpauze hebben we verstoppertje gespeeld in de school. Dat was heel gaaf! Ook hebben we veel geoefend met de tekst voor de musical.

’s Middags mochten we gezellig mee-eten met de kleuters. Ze waren echte stampertjes en kregen heerlijke patat. Ook wij kregen een bakje patat. Het smaakte goed!!! Bedankt!

Deze diashow vereist JavaScript.

Verkeersexamen

Op 15 mei hebben wij het verkeersexamen gedaan. We gingen achter elkaar de route fietsen. Het was een lange route. En er stonden allemaal mensen van de politie, de brandweer en vrijwilligers aan de kant. Om dingen op te schrijven. Ze letten vooral op hand uitsteken en op het voorrang geven en krijgen. Ik denk dat we allemaal geslaagd zijn. (Geschreven door Aukje)

We hebben vandaag het verkeersexamen gehad. Het was best een lange route, maar ik had goed geleerd. Naar mijn idee viel het best mee. Bij bepaalde kruispunten langs de route stonden mensen die keken hoe je het deed. Je moest alleen fietsen, maar ik kwam halverwege iemand tegen. Het was best leuk. (Geschreven door Rosalie)

We hebben vandaag (15 mei) het verkeersexamen gefietst. Als je veel hebt geoefend dan wist je hoe de fietsroute ging. Het was niet zo lang. Je begon bij de brandweerkazerne. De fietsroute ging helemaal door Drievliet en Het Zand. En er stonden ook veel mensen langs de kant om te kijken hoe je het deed. En je moest ook weer eindigen bij de brandweer- kazerne. (Geschreven door Anthe)

We hebben maandagochtend het verkeersexamen gefietst. Ik moest samen met Romy fietsen. We begonnen gewoon op school om half 9. Om 9.30 uur gingen we op de fiets naar de brandweerkazerne. We kwamen aan en kregen een hesje met een nummer er op. Ik had nummer 85. Ik ging als één na laatste weg en kwam als één na laatste weer terug bij de brandweerkazerne. Ik vond de route best wel lang, maar hij was wel leuk. Tijdens de route moest je goed opletten en je hand uitsteken. Er stonden ook mensen langs de route. Die mensen keken of je je goed aan de regels hield en netjes fietste. Ik hoop zelf dat ik ben geslaagd. (Geschreven door Senna)

Een dag later hoorden we dat we allemaal geslaagd zijn!!! Yesss!!!

Deze diashow vereist JavaScript.

Koningsspelen

Het was een gezellige dag!!

Deze diashow vereist JavaScript.

Musical

Rosalie: ‘We zijn een tijdje terug begonnen met de musical. Het is een hele leuke musical en het liefst zou ik al volop gaan oefenen, maar dat kan helaas nog niet. We oefenen al wel ongeveer een keer per dag. We gaan vandaag (donderdag 21 april) voor het eerst in het speellokaal oefenen. De liedjes zijn ook heel leuk.’

Esmée: ‘We zijn al begonnen met de musical. We kregen eerst de rollen te zien en we moesten daarna een top 3 opschrijven van de rollen die je zou willen spelen. Iedereen is uiteindelijk heel blij met hun rol en speelt hem graag. We hebben al een paar keer geoefend. Eerst gewoon aan de tafels en daarna schoven we de tafels weg en gingen we echt spelen. Ook luisterde we de muziek al. Het gaat natuurlijk niet altijd goed met het oefenen. Hier en daar hebben we een paar spreekfoutjes of iemand die voor een ander al zijn of haar tekst zegt. We hebben zoveel lol met het oefenen van de musical. Deze musical gaat zeker top worden!’

Deze diashow vereist JavaScript.

 

IEP-toets!

In de kranten of via het nieuws heeft u er vast iets over gehoord. Alle kinderen uit groep 8 maken deze week een eindtoets. Natuurlijk hebben wij ook meegedaan! Op dinsdag 18 en woensdag 19 april hebben wij de IEP-toets gemaakt. De toets bestond uit de onderdelen taal en rekenen. Na al het harde werken hebben we een lekkere traktatie gekregen van de ouderraad van school. Heerlijk was het, bedankt!

Rosalie: ‘We hebben de afgelopen twee dagen de iep toets gehad. Hij duurde maar twee ochtenden terwijl de cito altijd drie ochtenden duurde, dat is fijn. Er stonden leuke interessante teksten in over van alles en nog wat. De iep viel naar mijn idee best mee, hij bestond uit twee rekentaken en twee spelling/begrijpend lezen taken. Ik ben blij dat hij achter de rug is.’

Esmée: ‘Groep 8 maakt natuurlijk altijd een eindtoets. Maar deze groep 8 had een nieuwe, andere en veel leukere toets te maken. We hadden 2 boekjes met 2 delen. Een deel was taal en de andere rekenen. We maakte het op 18 en 19 april. Het was niet heel moeilijk omdat er leuke verhaaltjes in stonden en we hadden genoeg tijd om het te maken.’

Voetbaltoernooi

Afgelopen woensdag 12 april hebben we meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi van Ridderkerk. Een jongens- en meidenteam hebben gestreden voor de titel. De jongens zijn 6de geworden en de meiden 4de! Het was een leuke middag met elkaar en we hebben allemaal een medaille gekregen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Verkeersexamen

Afgelopen donderdag hebben we meegedaan aan het theoretisch verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland. Klik op het filmpje, want we willen u graag wat vertellen:

Airdrop

Sinds een paar maanden geeft meester Thije elke maandag les aan ons. Afgelopen week heeft hij ons na laten denken over hoe wij de hongersnood in Afrika zouden willen oplossen. Het laten vallen van voedsel (een airdrop) vonden wij een goed idee. Van de meester kregen we een ei en de opdracht was om een constructie te ontwerpen en te maken zodat het ei niet kapot zou gaan. Nadat iedereen de constructie had gemaakt zijn we naar buiten gegaan. Vanaf de glijbaan op het plein vonden de airdrops plaats. Helaas hebben niet alle eieren het overleefd, maar het was wel een groot succes!

Deze diashow vereist JavaScript.

Kamp!

Wauw! Het was een geweldige week met elkaar.

Deze diashow vereist JavaScript.

We willen graag nog verder vertellen over ons kamp. Op woensdagochtend zijn we naar de duinen geweest om daar te bosgolven. Met takken moesten we de bal van poortje naar poortje slaan. Het groepje met de minste slagen had gewonnen. ’s Middags zijn we met elkaar naar het bos geweest om Levend Stratego te spelen, een heel leuk spel. Ook kwamen een aantal leerkrachten op bezoek bij ons en zij namen de versgebakken pannenkoeken mee, waar we ’s avonds heerlijk van hebben gesmikkeld. Om 19.00 uur begon de bonte avond. Iedereen had iets voorbereid en dat was erg leuk. ’s Avonds laat zijn we nog naar het bos geweest om het schijnspel te spelen.

De volgende ochtend was het dan eindelijk zover. We gingen naar de Efteling. Wat hebben we een leuke dag gehad. Sommige kinderen konden wel 7 keer achter elkaar in de Baron. ’s Avonds hebben lekkere patat gegeten met een frikandel of een kroket. En we hebben met elkaar gedanst in de disco. De avond hebben we afgesloten met een kampvuur, wat erg gezellig was.

De vrijdagochtend zijn we gestart met een lekker ontbijtje en daarna hebben we alles opgeruimd. Na een super-geslaagde-fantastische- vermoeiende- grandioze week gingen we terug naar huis. Het kamp was top!!!!

KAMP!

Alvast een korte update vanaf ons kampadres in Loon op Zand. We zijn al ongeveer op de helft, maar gelukkig is het snoep nog lang niet op. Na maandag een regenachtige start te hebben gehad is het tot nu toe droog, vermeldt het plaatselijke weerbericht.  Sterker nog, het zonnetje schijnt! De voorspellingen voor de komende dagen zijn ook goed, dus dat is fijn om te horen!

Het was een lange en zware tocht maar uiteindelijk is iedereen aangekomen bij het juiste kamphuis. Na een korte rondleiding hebben we onze bedden opgemaakt. De fietstocht naar de duinen viel voor sommige al wat tegen, maar dat was nog niks met de fietstocht die nog te wachten stond voor dinsdag. In de duinen hebben we lekker gespeeld. De chef-koks zorgde voor een heerlijk diner, nasi met saté. ’s Avonds hebben we een filmpje gekeken, aangezien het bos nog wat vochtig was. We hebben daarna ons bedje opgezocht en zijn heerlijk gaan slapen…

Dinsdagochtend werd iedereen, zoals verwacht, weer fris en fruitig wakker. Na een lekker ontbijtje hebben we levend ganzenbord gespeeld. Na de lunch met veel ketchup en mayonaise zijn we op de fiets gestapt voor de ‘zo gevreesde fietstocht’ richting Tilburg. Maar het was de moeite waard. We zijn op bezoek geweest bij een veehouderij. Daar werden we opgewacht door ruim 60 koeien en kalfjes. Het hoogtepunt van dit bezoek was misschien wel de heerlijke koeientongen die tussen onze vingers glibberde toen wij de kalfjes brokken mochten geven. Op de terugweg kozen we voor een toeristische route, dwars door het mooie Brabant. ’s Avonds zijn we weer op stap geweest, namelijk naar het bos. Daar speelde we verstoppertje. Gelukkig hebben we iedereen weer gevonden. Ook vanavond is er weer heerlijk geslapen.

Meesters- en juffenfeest!

Wat hebben we vrijdag een gezellige dag met elkaar gehad. Het thema van de meesters- en juffendag was: Glitter en Glamour! Iedereen had zich verkleed en zag er mooi en ‘glitterig’ uit.

Na een spetterend begin op het plein zijn we de dag gestart met het spel bingo. Je kon echt prijsjes winnen. Daarna hebben we cake versierd en deze lekker opgegeten. Ook hebben we het spel ‘Ik hou van Holland’ gespeeld. ’s Middags hebben we film gekeken. Aan het einde van de middag gingen we met elkaar naar de disco in het speellokaal. We hebben daar heerlijk met elkaar gedanst. Het was een leuke en geslaagde dag!

Deze diashow vereist JavaScript.

Voorstelling De zaak Vlaskamp

Deze diashow vereist JavaScript.

Kerstfeest!

Ook in groep 8 hebben we op 22 december met elkaar het kerstfeest gevierd. We hebben met elkaar liederen gezongen. Voorafgaand aan de viering hadden we tekeningen gemaakt over de geboorte van Jezus. De tekeningen waren te zien tijdens de viering. Iedereen heeft een stukje van het verhaal voorgelezen. Het was een mooie en gezellig viering!

Na de viering hebben we met elkaar de klas opgeruimd. Het was tijd voor een welverdiende vakantie!!!

Sinterklaas!!!

Vandaag hebben we in de klas de verjaardag van Sinterklaas gevierd! Iedereen had voor iemand een mooie surprise gemaakt! Het was een gezellige ochtend met elkaar!

Deze diashow vereist JavaScript.

Sportmiddag

Kyra: Donderdag 17 november hadden wij een sporttoernooi in de Beverbol. We hadden een volleybalteam die 4de van de 6 is geworden. Ook hadden we 2 basketbalteams. De Regenboog 1 is ook 4de geworden van de 6 en Regenboog 2 is 2de van de 6 geworden. Ik zat in Regenboog 2. Ik had het super naar mijn zin en we zijn tweede geworden met één punt verschil van de nummer 1.

Deze diashow vereist JavaScript.

Muzieklessen

Noa: Op school hebben we een paar muzieklessen gehad. Wij gingen dan met 10 kinderen tegelijk. Je kon kiezen uit drums, zingen, keyboard, gitaar of jambe. We zongen en speelden wel bekende liedjes zoals: ‘Wake me up’ en nog veel meer. Het was ontzettend leuk om te doen!

Deze diashow vereist JavaScript.

De voorleeswedstrijd

In de afgelopen weken hebben we veel boeken gelezen. Veel kinderen uit groep 8 deden mee aan de voorronde van de voorleeswedstrijd. Ze hadden een spannend, leuk of grappig boek uitgekozen om uit voor te lezen. De kinderen die niet mee wilden doen waren de jury. Uiteindelijk werd Kyra de winnaar!

Afgelopen woensdag was de voorleesfinale tussen groep 7 en 8 in ons theater ‘De Ridderzaal’. Kyra mocht gaan strijden om de beste voorlezer te worden van De Regenboog. Als groep hebben we Kyra natuurlijk volop aangemoedigd!!! Het was een spannende finale, want beide voorlezers lazen heel goed voor. Uiteindelijk heeft Daimy uit groep 7 gewonnen. Zij mag in de bibliotheek van Ridderkerk gaan voorlezen.

Wij zijn trots op Kyra, want ze heeft goed voorgelezen! Ook een applaus voor alle andere voorlezers die mee hebben gedaan in de voorronde!

Deze diashow vereist JavaScript.

Uitreiking van de Gouden Griffel

Ook dit jaar hebben we weer meegedaan aan de Gouden Griffel. We moesten nu geen verhaal schrijven, maar een gedicht over onze opa of oma. Van groep 8 waren er 4 kinderen genomineerd voor deze prijs. De genomineerde waren: Kyra, Camille, Aukje en Jeske.

Het was een spannend moment in de hal toen juf Corrie de uitslag ging vertellen. En wat waren we blij toen we hoorden dat Aukje had gewonnen. Gefeliciteerd!!!!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Workshops

Op onze school hebben we elke maandag workshops, de onderbouw gaat aan het begin van de middag en de bovenbouw gaat aan het einde van de middag. We doen dingen zoals knutselen of koken. Eén workshop doe je in twee weken. Koken zit altijd bij de workshops. We maken dan altijd de ene week iets zoets en de andere week iets hartigs. Ik vind het heel fijn dat we workshops op maandag hebben, want dan begint de week een beetje rustig. Groetjes, Jeske

Meestal hebben we een thema met de workshops. We hebben altijd koken, de eerste keer iets hartigs en de andere keer iets zoets of andersom. Nu hebben we het thema vogels. We moeten nu vogels maken van papier, klei en een tekening met verf. We zitten altijd twee keer bij een onderdeel. Dan is het de eerste keer de basis en de tweede keer versieren of verven. Er zijn vier rondes per thema en een ronde is twee keer {een is basis en twee is versieren, verven en afmaken}. Groetjes van Romy

Op school heb ik tot nu toe 2 workshops gedaan: een papieren vogel en een kleivogel. In de eerste workshop maakte ik een papieren vogel. Ik had een vliegende hamster gemaakt. Hij was geel en had lange haren. Om hem te maken begon ik met een koker van papier. Daarna maakte ik de kop  en plakte hem op. Als dat klaar was kwamen de vleugels en haren en hij was af. Bij de workshop van de kleivogel maakte ik Pino. Je begon met poten van klei, en zette daar halve ijsstokjes in. Daarop kwam een lange buik en 2 ijsstokjes. Daarop een ijsstokje en een hoofd. Later versierde ik hem met veren. Groetjes van Brent

Deze diashow vereist JavaScript.

Iedere maandagmiddag om 14.15 hebben we workshops. We knutselen en tekenen of koken elke keer iets anders. Koken: Bij koken maken we meestal de eerste keer iets zoets en de tweede keer iets hartigs/gezonds. Je wordt ingedeeld in groepen en ieder maakt zijn eigen ding. Het is altijd super leuk lekker en gezellig.

Thema? Soms hebben de workshops een thema bijvoorbeeld het thema wat we nu doen is met vogels. Er is niet altijd een thema maar vaak wel. Soms heeft het thema met ons onderzoeksthema te maken, maar meestal niet.

Het leukst: Wat vind ik het leukst? Het is altijd verschillend eigenlijk, maar het leukst vind ik koken en knutselen. Maar knutselen doe je bijna overal. Ook vind ik het leuk dat je het rustig (geen schoolwerk) hebt en dat je gezellig hebt het laatste uurtje van de dag. Want maandag is wel weer een beetje wennen na het weekend. Groetjes van Camille

Mijn stukje gaat over de workshops. Bij de workshops doen we veel dingen met vogels, zoals gekke vogels knutselen en vogels kleien. Alleen bij koken deden we iets anders, want vogels koken gaat een beetje lastig. Bij koken maakten we eerst pastasalade en de tweede keer maakten we chocoladecakejes. Groetjes van Rosalie.

VO (voortgezet onderwijs)

Groep acht; het einde van de basisschool. Volgend jaar het echte werk! Ik heb er zin. Ik ga naar het Farel. Ik heb mezelf ook opgegeven voor een paar workshops bij de Farel om te kijken hoe het daar is.  Wij gaan met de hele klas nog kijken bij het Farel. Mijn voorlopig advies is HAVO-VWO. IK hoop dat dan ook echt te halen. Ik wil later journalist worden en wil later een wereldreis maken. Ik vind topo dan ook heel leuk. Ik moet alleen rekenen even bij schroeven. Voortgezet onderwijs, het is veel huiswerk. Daar heb niet z’n zin in, maar het hoort er bij. Groetjes Youri

Groep 8 het laatste schooljaar van de basisschool. Na de basisschool ga je naar het voortgezet onderwijs. Dan moet je een andere school uitkiezen en ook is het belangrijk naar welk niveau je gaat. In groep 7  krijg je dan een tijdelijk advies. Maar dat zegt nog niet veel, want in groep 8 moet je er echt voor knokken. Ik wil zelf naar het VWO, maar in groep 7 had ik HAVO advies dus ik moet nog even hard werken om naar VWO te gaan. In groep 8 ga je kijken naar scholen. Ook naar welke school je gaat en wat je kan verwachten op de middelbare school. Je kan dan workshops doen op verschillende scholen. Ik heb mijzelf al opgegeven voor een aantal workshops bij de Farel. Die workshops doe ik dan samen met een aantal vrienden. Er komen soms ook mensen langs. Laatst kwam er een meneer en die kwam dingen vertellen over het Gemini College. Groetjes Jurrian o:

Deze diashow vereist JavaScript.

Hoi ik ben Kyra en ik zit in groep 8. Na groep 8 gaat iedereen natuurlijk naar de middelbare school. Dat is natuurlijk een hele grote stap. En een grote verandering. Daarom heeft het Farel workshops. Om te kijken hoe het er daar aan toe gaat. ( 1 van de meest populaire scholen in Ridderkerk is het Farel College). Ze hebben workshop van het vmbo, van de mavo, van de havo en van het vwo/atheneum ( tto tweetaligonderwijs). De workshop waarvoor de meeste groep 8 leerlingen zich hebben aangemeld is hoe je daar werkt met je I pad. Ik ben er zelf ook voor aangemeld voor die workshop. Ik ben trouwens voor alle workshops aangemeld. Behalve voor de Science op de havo. Want ik ga waarschijnlijk vwo doen. Maar ik weet nog niet of ik tweetalig onderwijs wil doen. Ook is er laatst een meneer van het Gemini College langsgekomen. Hij heeft wat verteld over de school en zij gaan daar ook workshops doen. Ik denk namelijk dat ik naar het Farel ga. Groetjes Kyra

Tafelen in de pauze

Meestal doen we dat in de pauze. We hebben een zak waar ballen in zitten en daar tafelen we mee.

We maken gelijken rijen aan beide kanten van de pingpongtafel. Eén iemand begint met serveren en  dan werkt het hetzelfde als bij tafelen, alleen komt de bal tegen het middelste net dan ben je af. En dan ga je net zo lang door totdat er een winnaar is. xoxoxo Zoë

Altijd als we naar buiten gaan doet bijna iedereen van de klas tafelen. Toen ik op vakantie was hadden ze dat verzonnen. Het is altijd heel spannend. Ik, Jurrian, Senna en Youri doen altijd een soort competitie wie de meeste keren heeft gewonnen. Ik vind dit heel leuk om te doen daarom doe ik ook elke dag mee. Het zijn wel meestal dezelfde die winnen. Ik heb zelf 4 keer gewonnen. Groetjes Kai 😉

Ik hou heel veel van buiten spelen op school, omdat we tafelen. Tafelen is een heel leuk spel, omdat je tactieken moet gebruiken. Je hebt een pingpong tafel nodig om het te spelen en een bal die goed stuitert en je hebt 5 tot 20 mensen nodig om het te spelen. Het is hetzelfde als rond de tafel. Als de bal de tafel niet raakt en je hebt hem gegooid dan ben je af en als je hem niet hebt gegooid ben je niet af. Als hij de tafel raakt en hij gaat er af ben jij af of degene voor jou. Als je hem vasthoud ben je ook af. Als je af bent moet je aan de kant wachten tot de finale dan mag je dichter bij de tafel. In de finale is het hetzelfde met dezelfde regels alleen hoef je niet rond de tafel te rennen. In de finale speel je tot de 3 punten en als je wint mag je bij het volgende potje de bal uitnemen. De verliezer staat bij het nieuwe potje tegenover de winnaar van het vorige potje. Het is een leuk spel dat je met vrienden kan doen als je niks te doen hebt. Groetjes van Jerome

Op school gaan wij (groep 8) om half 11 naar buiten om pauze te houden. Wij gaan altijd tafelen. Het begon allemaal zo. De vorige groep 8 ging van school af. En wij kregen een cadeautje van die groep. Dat waren dus ballen. 2 basketballen en een voetbal. Een meisje uit mijn klas, Sophie, zorgt dat de ballen in en uit het net komen.

Wij als groep 8 hadden een regel. Om de beurt mochten de jongens en de meisjes met de bal op de pingpongtafel. Maar dat vonden wij niet zo leuk, dus gingen we met z’n alle rond de tafel spelen. Groetjes van Anthe

Deze diashow vereist JavaScript.

Nieuwe methode?

Ja, wij hebben een nieuwe methode Engels. Het is echt heel leuk, maar dat vind ik. Het sowieso leuker dan vorig jaar. Je leert volgens mij meer praten, maar dat betekent niet dat het schrijven en lezen niet meer doorgaat hoor. Hoe het in elkaar zit is zo: je hebt verschillende rondjes in je schrift en daar staat dan bijvoorbeeld in welke bladzijde je moet lezen en of je het samen mag doen of alleen en dat is best handig. We doen elke week wel Engels. Dat is wel een stuk meer dan vorig jaar, want toen kregen we niet zoveel Engels. Nu hebben wij niet alleen een nieuwe methode ook groep 5,6,7,8 hebben een nieuwe methode. Wij kregen eigenlijk pas vanaf groep 7 Engels, maar nu beginnen we ook in groep 3 met Engelse thema’s zodat je toch wel sneller gaat leren. Op school krijgen we ook huiswerk mee en dat is ook Engels maar ook dictee en nog meer. Maar ik heb nu genoeg verteld dus ik hoop dat je het begrijpt. xxxxx Noa

Gymmen in groep 8

Begin van de schooljaar hadden we kennisgemaakt in de klas. De juf had ons heel veel verteld. De juf had ons verteld dat we op een  vrijdag gymmen, dat vonden we wel raar, omdat we altijd op een dinsdag gymmen. We zouden gaan gymmen, maar het was veel te warm om te gaan gymmen in de gymzaal.  We gingen buiten gymmen. Het was wel leuk! Er waren twee delen. Een deel was dat je met de juf moest gymmen en de tweede deel mocht je zelf weten wat je mocht doen. Ik fiets altijd mee met Esmée als we naar de gym gaan dan kletsen we over wat we gedaan hebben en hoe onze dag gister was. Onze eigen juf geeft ons gymles, omdat er geen gymjuf is. Ze geeft altijd leuke gymles, maar sommige vind ik niet heel erg leuk maar dat maakt niet heel erg uit. Vandaag, op vrijdag 23 september, hebben we berg beklommen en gebalanceerd, handstand  geoefend en een spel gespeeld. Het spel heet ‘Leeuwenkooi’. Groetjes, Myshaila

Deze diashow vereist JavaScript.

Wij hebben altijd op vrijdag in de ochtend gym. De gymles start altijd om 8:30. Dan staan er allemaal onderdelen klaar. Voordat we beginnen moeten we altijd op een bankje gaan zitten, omdat de juf eerst nog iets uitlegt over elk onderdeel. Bijvoorbeeld als een van de onderdelen balanceren is gaat de juf er eerst nog iets over uitleggen. Na de uitleg gaan we dan dus beginnen. Na ongeveer drie kwartier gymmen hebben we even pauze en dan gaan we weer verder. Daarna gaan we weer naar school en gaan we daar nog even aan de slag. Groetjes, Colin

Wij gymmen elke vrijdag van half negen tot tien uur. We gymmen bij De Werf. Er zijn twee grote zalen. Bij de eerste zaal zijn er allemaal verschillende onderdelen die je kan doen. Zoals bijvoorbeeld balanceren of touwklimmen. We doen altijd heel veel verschillende, leuke onderdelen. We gymmen in elke zaal drie kwartier. In de andere zaal spelen we meestal een balspel waarbij je leert om samen te werken. We doen basketbal, voetbal en nog veel meer. Het is altijd best wel vermoeiend om te gymmen. Daarom hebben we wanneer we wisselen van zaal eerst een kleine drinkpauze om even bij te komen. Gym is bij ons altijd heel leuk. We helpen elkaar bij de onderdelen, werken samen en juichen elkaar toe bij wedstrijdjes met de bal. Wij gymmen in onze gymkleding en meisjes met lang haar moeten een staart in. Dat is maar goed ook, want het is anders veel te warm. Wij hebben aparte kleedkamers voor jongen en meisjes. Er zijn ook douches. De kleedkamers zijn best groot, dus er is genoeg plek voor iedereen. Onze klas is eigenlijk best wel hecht. We helpen elkaar graag en met zijn allen maken we er elke week een leuke gymles van. Groetjes van Sophie

Deze diashow vereist JavaScript.

Op vrijdag hebben wij altijd gym. De gym begint om 8:30 uur, meestal ben ik er al om 8:25 uur. Ik vind de gym altijd leuk. We doen veel dingen zoals pilonbal, balanceren en bergbeklimmen. Gymmen is goed voor je lichaam. Voor het gymmen moet je goed eten en drinken. GROETJES VAN SENNA!!:)

 

 

Contact

contact

CBS De Regenboog
Reijerweg 60
2983 AT Ridderkerk
Tel: 0180 - 48 61 11
info_regenboog
@pcpobr.nl

Kalendar

juni 2017

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30