nieuws
kalender
groepen

Archief

facebookTwitterYoutubeFlickr

Finale Voorleeswedstrijd en Uitreiking Gouden Penseel

 

 

 

Afgelopen week was het Kinderboekenweek. Op onze school zijn we druk in de weer geweest met lezen en voorlezen. In de groepen 4 t/m 8 werden voorleeswedstrijden gehouden. De kinderen  vormden zelf de jury en zo kwam er in elke groep een winnaar uit de bus die door mocht naar de finale.

Op 4 oktober is de finale gehouden.

Alle winnaars hebben hun boekfragment voorgelezen in onze toneelruimte. Dat is best bijzonder. Je zit daar op het toneel, op de officiële voorleesstoel met de toneellampen op je gericht en een headset om. Alle kinderen uit de verschillende groepen kijken en luisteren naar je en natuurlijk ook de jury.

In de jury nemen allerlei geledingen plaats: iemand van de schoolbibliotheek, iemand die altijd helpt met het oefenen van goed lezen, een medeleerling, de voorlees oma’s en de voorzitter.

Zij hebben het samen moeilijk gehad om de winnaars eruit te halen. Alle winnaars hebben hun best gedaan om duidelijk voor te lezen en hun verhaal over te brengen aan het publiek. Maar ja.. bij elke ronde was er maar een winnaar!

 

Van de groepen 4, 4/5 en 5 is de winnaar geworden: Amanda den Breejen.

 

 

Van de groepen 5 en 6 is de winnaar Daan de Waard.

 

Van de groepen 7 en 8 is de winnaar: Joëlle van der Spoel. Joëlle zal komend voorjaar onze school verder gaan vertegenwoordigen in de voorleeswedstrijd tussen de verschillende scholen uit de regio. Zij las een gedeelte voor uit het boek van Manon Sikkel “Slimpie, dimpie wonderkind” .

 

We hebben met z’n allen heel erg van de voorgelezen verhalen genoten. En iedereen is ook supertrots op de winnaars die met tromgeroffel naar voren werden gehaald!

uitreiking van de gouden penseel

Alle kinderen van de groepen 1 ,2 en 3 hebben prachtige tekeningen gemaakt. Illustraties bij een boek dat in hun groep werd voorgelezen. Daar is een selectie uit gemaakt. Iedereen kon de winnende tekeningen zien hangen in de hal . Ze zijn heel mooi geworden!

Deze diashow vereist JavaScript.

Uit die selectie zijn door de jury twee winnaars gekozen. Zij kregen van juffrouw van de herik de Gouden Penseel uitgereikt.

Contact

contact

CBS De Regenboog
Reijerweg 60
2983 AT Ridderkerk
Tel: 0180 - 48 61 11
info_regenboog
@pcpobr.nl

Kalendar

oktober 2017

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31