De bovenbouw is vanaf groep 5 – 8.

Onze groep 5 bestaat uit twee groepen:

Groep 5a – De Panters

Wij zijn een hele gezellige groep. Wij hebben les van juf Manouk. We werken dit jaar extra hard aan rekenen. We starten de dag met een rekencircuit. Met dit rekencircuit werken we op een spelende manier aan rekendoelen als de tafels automatiseren, klokkijken en logisch inzicht. Na dit rekencircuit starten we de dag met een Bijbelverhaal en gebed. Vaak zingen we ook een Bijbels liedje. In de ochtend doen we altijd de rekenles en de spellingsles. Lezen doen we ook veel, zeker twee keer een kwartier op een dag. Heerlijk om in een verhaal te duiken.

De favoriete les van veel kinderen is thema. In thematijd werken we aan taal, schrijven en de vakken van wereldoriëntatie. Vaak komt er ook creatief en techniek bij kijken. Voorbeelden van thema’s waar we aan werken zijn: het vvv-kantoor, de plastic soep, jagers en boeren, een reisbureau en op de planken. De kinderen duiken het thema helemaal in en zijn er vaak ook thuis mee bezig omdat het ze interesseert. Vanuit die intrinsieke motivatie leren ze het meest!

Onze groep 6 bestaat uit twee groepen:

• Groep 6a – De Kikkers
  • Groep 6b – De Pinguïns

Groep 6a – De Kikkers

We zijn een gezellige klas. We spelen graag buiten, maar we vinden het ook leuk om te werken aan het thema. Tijdens de rekenles leren we de plus- en minsommen onder de 1000 en boven de 1000. Maar ook zijn we druk aan het oefenen met de tafels en het klokkijken. Dat gaat al heel goed!

Elke donderdag hebben we workshops en mogen we kiezen uit leuke en leerzame activiteiten. Bijvoorbeeld een waterraket bouwen, servies pimpen, een eigen prentenboek maken, koken in het kinderrestaurant of knuffels maken van vilt. Op vrijdag gaan we naar de gym. We vinden het leuk om te trefballen of te lijnballen, maar apenkooien is ook een favoriet. Bergbeklimmen of schommelen, balanceren of de tipsalto. Lekker met elkaar sporten!

Groep 6b – De Pinguïns
Wij zijn de Pinguïns bij ons op school. Onze twee juffen hebben de pinguïn voor onze groep bedacht. Die dieren zijn heel grappig en slim en ze kunnen goed samenwerken. Ze hebben elkaar echt nodig om te overleven in die kou. Ze zijn ook moedig en ze zijn zorgzaam. Allemaal karaktereigenschappen die handig zijn als je in een groep samen gaat leren en spelen zoals wij.

Wij werken altijd aan een thema. Zoals “Reis je mee? allemaal instappen!” Dan doen we bv. onderzoek naar verschillende voertuigen. We werken daarbij in tweetallen samen. We hebben onderzoeksvragen bedacht en proberen op allerlei manieren, door lezen, informatie uitwisselen, filmpjes bekijken etc. antwoord te vinden op die vragen. We willen eigenlijk weten welke manier van reizen voor welke situatie nu het handigst is. We leren ook zelf de verkeersregels want wij fietsen vaak en een fiets is natuurlijk ook een vervoermiddel. Verder leren we natuurlijk rekenen, hebben we gym, lezen we in de klas en nog veel meer.

Onze groepen 7 en 8 bestaan uit drie groepen:

• Groep 7a – De Haaien
  • Groep 7/8b – De Lama’s
  • Groep 8a – De jungledieren

Groep 7a – De Haaien
De hele week krijgen we les van meester Wiebe, behalve op donderdag. Dan staat juf Esther voor de klas. Iedere donderdag hebben we workshops. Bij de workshops kunnen we ons inschrijven voor een activiteit, zoals schilderen, tekenen, knutselen, programmeren of iets anders. We werken 4 donderdagen aan deze activiteit. Op vrijdag gymmen we!

Elke woensdag krijgen we huiswerk mee naar huis. Voor de dinsdag een dictee, voor donderdag een werkblad en op vrijdag hebben een toets.

We werken op school hard aan rekenen, thema, spelling, Engels, begrijpend lezen en studievaardigheden. Tijdens het thema doen we onderzoek naar een onderwerp wat op dat moment actueel is. We bedenken onze eigen onderzoeksvragen en gaan dan op zoek naar informatie in boeken of op de Chromebooks. Deze informatie verwerken we in presentaties en verslagen. Ook werken we iedere week in de schooltuin. Hieruit oogsten we onze eigen groenten.

Groep 7/8b – De Lama’s
Wij zijn een gezellige combinatiegroep. Wij krijgen les van juf Jacqueline. Op vrijdag is juf Esther er ook om ons te helpen en ze geeft ook gym!

We werken iedere dag hard aan vakken als rekenen, spelling, begrijpend lezen en studievaardigheden. Daarnaast werken we graag aan onze thema’s. In elk thema stellen we onze eigen onderzoeksvragen en gaan we op zoek naar informatie in boeken of op de Chromebooks. We maken mooie verslagen en presentaties van onze informatie. Verder hebben we iedere week Engels en verkeer en natuurlijk hebben we ook muziek en tekenen. Elke week hebben we op donderdag workshops waarop we kunnen intekenen.

Groep 8a – De Jungledieren
Wij zijn een grote en gezellige groep! Op maandag, woensdag en vrijdag krijgen we les van juf Marije. Op dinsdag en donderdag staat meester Glenn voor onze groep. We werken iedere dag hard aan vakken als rekenen, spelling, begrijpend lezen en studievaardigheden. Dat is heel leuk, maar werken aan het thema is bij de meeste kinderen favoriet. In elk thema stellen we onze eigen onderzoeksvragen en gaan we op zoek naar informatie in boeken of op de Chromebooks. We maken mooie verslagen en presentaties van onze informatie. Verder hebben we iedere week Engels en verkeer en natuurlijk hebben we ook muziek en tekenen. Elke week hebben we op donderdag workshops waarop we kunnen intekenen en op vrijdag hebben we gymles van meester Glenn.

Het is voor ons een heel bijzonder jaar! Volgend jaar gaan we naar de brugklas, dus we gaan er nog een heel leuk en gezellig jaar van maken op De Regenboog! We gaan dit jaar op kamp en aan het einde van het jaar sluiten we spetterend af met onze afscheidsmusical. Maar zover is het nog niet, we gaan eerst lekker aan het werk, zodat we goed voorbereid naar het voortgezet onderwijs kunnen.

Ga naar de onderbouw.