De bovenbouw is vanaf groep 5 – 8.

Groep 5

Onze school heeft twee groepen 5:

  • Groep 5a
  • Groep 5b

Groep 5a – De haaien

Wij zijn een hele enthousiaste en gezellige groep. De hele week krijgen wij les van meester Wiebe, behalve op donderdag, dan hebben we een juf. We werken op school hard aan rekenen, thema, spelling, (begrijpend) lezen, Engels en studievaardigheden, maar natuurlijk doen we nog veel meer! Zo hebben we iedere maandag workshops. Bij de workshops kunnen we ons inschrijven voor een activiteit, zoals schilderen, tekenen, knutselen, muziek of iets anders. We werken 3 maandagen aan deze activiteit. En op donderdag gymmen we! 

De favoriete les van de meeste kinderen is thema. In thematijd werken we aan taal, schrijven en de vakken van wereldoriëntatie. Vaak komen er ook creatieve vakken en techniek bij kijken. De kinderen duiken het thema helemaal in en zijn er vaak ook thuis mee bezig omdat het ze interesseert. Vanuit die intrinsieke motivatie leren ze het meest!

Groep 5b – De stokstaartjes

Je ziet het al. Wij zijn groep 5B, ‘de stokstaartjes!’

Stokstaartjes zijn heel oplettend en nieuwsgierig. Zo willen wij ook zijn! We zijn nieuwsgierig naar de wereld om ons heen. We leren vanuit een thema. Zo zijn we nu aan het bouwen. Eerst tekenden we een ontwerp van een gebouw net als een architect. Nu kijken we hoe we daar een maquette van kunnen maken. We denken na over de techniek en hoe het gebouw stevig zou kunnen worden. We lezen en schrijven daar ook over. 

Verder zijn we elke dag aan het rekenen en leren nieuwe spellingregels zodat we alles netjes op kunnen schrijven. We lezen allerlei boeken en teksten. Horen verhalen uit de bijbel en zingen met elkaar. 

We zijn een fijne groep en vinden het belangrijk dat iedereen in de groep het gezellig heeft. Daarom zijn we er voor elkaar! We doen nog veel meer zoals workshops en gym en natuurlijk lekker met elkaar aan het klimrek hangen en voetballen op het Cruyff Court.


Groep 6 en 7 

De groepen 6 en 7 zijn als volgt verdeeld:

  • Groep 6a
  • Groep 6b/7b
  • Groep 7a

Groep 6a – De eekhoorns

Wij zijn groep 6a en zijn een nieuwe groep; de eekhoorngroep! Wij zijn een groep van 27 leerlingen en krijgen les van twee juffen. Juf Desirée en juf Marijke. Ook krijgen we dit jaar veel hulp in de klas van juf Dorien en juf Bianca. 

Wij zijn een gezellige groep en met onze thema’s zijn wij echte eekhoorns! We verzamelen, lezen, onderzoeken, bouwen, maken, schrijven, overleggen en regelen van alles met elkaar rondom een actueel thema. We werken naast thema ook heel hard aan spelling, begrijpend lezen, rekenen, Blits, Engels, verkeer en Kwink. 

Op maandagmiddag hebben we workshops. We kunnen ons dan inschrijven voor een leuke, leerzame en creatieve activiteiten en werken daar dan drie of vier keer aan. Op vrijdag beginnen de we de dag in de gymzaal en na onze gymles lopen we weer terug naar de Regenboog.

Tot ziens bij ons in de eekhoornklas!

Groep 6b/7b – De panters

Hoi! Wij zijn de pantergroep! Wij zijn een hele gezellige, leuke combinatiegroep met 9 kinderen in groep 6 en 16 kinderen in groep 7. Wij kunnen heel erg lachen met elkaar, maar ook hard werken! De hele week krijgen wij les van juf Manouk. Juf Kayleigh is onderwijsassistente en regelmatig bij ons in de klas, dat vinden wij super fijn!

Wij werken iedere dag aan vakken als rekenen, spelling, begrijpend lezen, engels, verkeer en studievaardigheden. Maar de thema’s kunnen we zeker niet vergeten, dat is bij veel van ons favoriet. Tijdens de thema’s gaan we aan de slag met actuele onderwerpen en op zoek naar de antwoorden op onze onderzoeksvragen. We werken dan aan taal, wereldoriëntatie, maar ook techniek en creatieve vakken. We duiken helemaal in ons thema en we leren heel veel. 

Elke maandag hebben we workshops en vrijdag gaan we naar de gym. Dit vinden wij ook altijd erg leuk! 

Groep 7a – De krokodillen

Wij zijn groep 7a, de krokodillenklas. We zijn met 28 kinderen de grootste (maar ook de gezelligste) klas van de school! We hebben elke maandag en vrijdag een juf. Op de andere dagen hebben we een meester. We zijn een gezellige groep en kunnen hard werken. We besteden in deze groep ook veel tijd aan Kwink. Daarnaast komt ook rekenen, spelling, Nieuwsbegrip, Blits, verkeer en Engels aan bod. Maar natuurlijk ook thema! Daarin doen we onderzoek en brengen we de echte wereld in de klas.

Elke donderdag hebben we gym. Ook zijn we nu nog bezig in de schooltuin, om alle groente te oogsten. Elke keer krijgen we dan weer een tas met lekkere groente mee naar huis. Elke maandag hebben we workshops. We kunnen ons inschrijven voor een workshop, zodat we onze talenten kunnen ontwikkelen.


Groep 8

Onze school heeft twee groepen 8:

  • Groep 8a
  • Groep 8b

Groep 8a – De jungleklas

Wij zijn groep 8a, de jungleklas, van De Regenboog.
In onze klas zitten de volgende kinderen: Emma, Kian, Noura, Esmée, Bradley, Femme, Niels, Jo-Shendley, Nick, Quinten, Dean, Frank, Micha, Jesse, Papula, Flore, Fenna, Jordy, Julia, Koen en Romy.
Wij hebben 3 leerkrachten: juf Naomi, juf Marije en juf Christa.
Dit jaar gaan wij eerst keihard werken. Wij werken met een weektaak om onze zelfstandigheid, motivatie en werkhouding te optimaliseren en juist in te zetten. Wij werken aan de doelen van de IEP- eindtoets. Na deze toets en het verkeersexamen werken we toe naar het afscheid van de basisschool. Wij hebben heel veel zin in het kamp en de eindmusical!

 

Groep 8b – De Lama’s

Wij zijn een gezellige groep! Wij krijgen heel de week les van juf Jacqueline. We werken iedere dag hard aan vakken als rekenen, spelling, begrijpend lezen en studievaardigheden. Dat is heel leuk, maar werken aan het thema is bij de meeste kinderen favoriet. In elk thema stellen we onze eigen onderzoeksvragen en gaan we op zoek naar informatie in boeken of op de Chromebooks. We maken mooie verslagen en presentaties van onze informatie. Verder hebben we iedere week Engels en verkeer en natuurlijk hebben we ook muziek en tekenen. Elke week hebben we op maandag workshops waarop we kunnen intekenen en op vrijdag hebben we gymles in de gymzaal.

Het is voor ons een heel bijzonder jaar! Volgend jaar gaan we naar de brugklas, dus we gaan er nog een heel leuk en gezellig jaar van maken op De Regenboog! We gaan dit jaar op kamp en aan het einde van het jaar sluiten we spetterend af met onze afscheidsmusical. Maar zover is het nog niet, we gaan eerst lekker aan het werk, zodat we goed voorbereid naar het voortgezet onderwijs kunnen.


Ga naar de onderbouw.