Afsluiting thema 

Na een feestelijke dag vol spelletjes, lekkers en gezelligheid hebben we nu ein-de-lijk vakantie!! Lieve kinderen en ouders, geniet ervan!!

Deze diashow vereist JavaScript.

Voorstelling: lekker nooit niet bang

Vrijdag 6 oktober zijn we naar de Loods geweest voor de voorstelling: lekker nooit niet bang! Een super leuke voorstelling met beeld, liedjes en verhalen over Lisa en Jimmy die lekker nooit niet bang zijn! Of toch wel…?

Deze diashow vereist JavaScript.

Sterren en planeten 

Bijna alle astronauten uit de olifantenklas hebben een kijkje genomen in de ruimte! En elke keer wordt er weet iets nieuws ontdekt. Zo hebben we het landschap van de planeet Mars onderzocht, we zijn er achter gekomen dat Mars een roestkleur heeft. Dit krijg je namelijk als je ijzer en water samen doet. En dat op Mars niet alleen marsmannetjes leven, maar ook marsvrouwtjes!! Ook de planeet Saturnus, met de ringen, is een favoriet om naar toe te gaan! Ook zijn Boas en Luc er achter gekomen dat we niet op de zon kunnen staan, vanwege de warmte.

Alle ontdekkingen worden gelukkig vastgelegd in ons logboek, zodat we de gevonden informatie kunnen delen met de rest van de astronauten!

Deze diashow vereist JavaScript.

3-2-1 GO!

De eerste paar weken zitten erop en wat hebben we al ontzettend veel geleerd, ontdekt en gedaan. We zijn er achter gekomen dat we wel acht planeten hebben in de ruimte en dat onze planeet ‘de aarde’ toch wel heel bijzonder is! We hebben gelezen wat een astronaut allemaal moet kunnen en mee moet nemen naar de ruimte. Dat is best wel veel hoor!! Hardlopen, zwemmen, fietsen. Een astronaut moet dus heel fit zijn!

Vandaag zijn we voor het eerst naar de ruimte geweest met onze raket en wat was het prachtig in de ruimte. Af en toe kwamen we gekke marsmannetjes tegen die we op de foto hebben gezet. Ook keken we met een telescoop naar de sterren. Er is nog veel meer te ontdekken in de ruimte!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Welkom allemaal! 

Na zes weken zomervakantie mogen we ein-de-lijk (!!) weer naar school. Wat een feest!! De eerste vraag van de kinderen was dan ook: ‘wat is het nieuwe thema, juf?’ En eigenlijk werd dat al direct duidelijk door de raket die in de klas staat. En wat weten de kinderen hier al veel van zeg!! Maar natuurlijk valt er ook nog heel veel te leren en te ontdekken. We hebben er zin in!

Tijdens de eerste paar dagen hebben we al gemerkt dat het erg gezellig is met elkaar. We hebben al heerlijk gespeeld zowel binnen als buiten!

Deze diashow vereist JavaScript.