Na een heerlijke week vakantie gebeurde er wel iets heel bijzonders in de olifantengroep… Meneer John kwam binnen met een reusachtig ei!! We waren er al snel over uit dat het niet van een kip of een vogel kon zijn, daar was het veel te groot voor. Maar welk dier dan?

We hebben met elkaar bekeken welke eieren er bij de verschillende dieren horen. Grote, kleine, gestippelde en gekleurde eieren. We hebben het allemaal gezien en onderzocht!

Na een paar dagen gebeurde er weer iets geks! Het ei was open én er stonden voetsporen op de grond. Na onderzoek met een vergrootglas werd al snel duidelijk dat we een val moesten maken voor ‘het dier’. We maakten ontwerpen op papier en vervolgens ook in het echt.

Deze diashow vereist JavaScript.

Welk dier het nou geweest is, weten we nog steeds niet… Veel kinderen zijn er van overtuigd dat het toch echt een dino geweest moest zijn. Maar wat weten wij eigenlijk van dino’s? Hoe leefden de dino’s vroeger? Hoe zagen zij eruit? Wat aten zij? En misschien wel de belangrijkste vraag: wie hebben de botten gevonden van de dino’s en zien die eruit?

Als echte archeologen zijn we aan de slag gegaan. Heel voorzichtig graven we in het zand, maken we het zand glad met een truweel, maken we de vondsten schoon met een kwast en leggen ze vervolgens in ons museum.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bezoek archeoloog Raymond de Kreek

Wat hadden wij een geluk zeg dat een echte archeoloog een bezoekje aan onze klas wilde brengen! De archeoloog heeft ons van alles verteld over wat hij heeft gevonden. Van een speerpunt tot dino poep en tanden. We mochten het zelfs allemaal aanraken, voelen en ruiken.

Deze diashow vereist JavaScript.