We zijn iets op het spoor!

Vakantie weer voorbij dus tijd voor een nieuw thema! Alleen de juf wist nog niet zo goed wat het moest gaan worden, zoveel ideeën en om het nog ingewikkelder te maken kwam daar meneer John ineens met een ei binnen, gevonden in de schooltuin.

Tja wat moesten we nu met een ei? Al snel was duidelijk dat we er goed voor wilden zorgen en werd er een mand en een dekentje gehaald en werd er een warm plekje gezocht, in de zon en bij de verwarming.


Er werd volop gespeculeerd wat er in zou kunnen zitten. Een vogel zoals een kip, struisvogel of ooievaar of toch een dino of krokodil.

We hebben met elkaar gekeken welke eieren er bij welke dieren horen en gelooft u mij, de juf heeft er ook veel van geleerd!

Regelmatig werd er bij het ei gekeken en er werden veel opmerkingen geplaatst van ik zie een scheurtje tot hij is toch niet echt! Maar ja dat warme plekje zorgde er wel voor dat op een ochtend het ei open was en we voetstapjes op de grond zagen. Nu was het echt tijd voor onderzoek!

Er werden plannen gemaakt want misschien was hij/ zij nog wel in de school en moesten we hem lokken en vangen. Zo ging er een groep aan het werk om een poster te maken om iedereen te laten weten wie we zochten. Ook werden er ontwerpen voor vallen gemaakt en getekend met welk eten we hem konden lokken.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Van constructiemateriaal werden er ook vallen gemaakt en Sam bracht een appel mee want we dachten dat hij van appels, sla en kersen zou houden.

Deze diashow vereist JavaScript.

Spannend hoor want zou ons plannetje lukken? De andere dag lag de appel er nog en de val was omgevallen. Maar er was wel wat met de appel gebeurd en met een vergrootglas hebben we allemaal de appel eens goed bekeken. Hij was een beetje bruin geworden en het leek wel of er een tandje in zat. We werden toch steeds nieuwsgieriger en Justin bedacht een nieuwe val. Hiervoor hadden we takken en bladeren nodig en samen met meneer John zijn ze die gaan zoeken. Er werd een mooie val gemaakt en nu werd er een stukje worst in gedaan.

Hieronder een paar foto’s van de val die we hebben gemaakt;

Deze diashow vereist JavaScript.

De andere dag was de worst weg en bij de val was het een rommeltje! Nog meer vragen dus!

Ondertussen zijn we ook gaan kijken wat het werk van een archeoloog nu allemaal inhoudt. In de zandtafel wordt nu naar schatten gegraven en dat is een heel precies werkje, want het mag niet beschadigen. Daarom gebruiken de archeologen een truweel en een kwast. Als er iets gevonden is, wordt het eerst goed bekeken en opgemeten. Daarna schrijven we het op en bewaren het goed.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ondertussen wordt er ook nog eens heel veel gebouwd in de bouwhoek.

Deze diashow vereist JavaScript.

Blub, ik ben een vis!

We zijn weer enthousiast begonnen aan ons nieuwe thema en de kinderen kunnen niet wachten tot het thema is afgelopen want dan mogen ze alle knutsels mee naar huis nemen.

En geknutseld is er van vissen tot zeemeerminnen.

We weten nu ook heel veel over de waterdieren en zijn daar erg trots op.

Deze diashow vereist JavaScript.

Kerstviering in de klas!

Deze diashow vereist JavaScript.

In onze supermarkt!

In onze supermarkt zijn al heel wat klanten geweest en er wordt ook steeds meer op de aanbiedingen gelet. Ook worden er nu bonnetjes geschreven en van elk artikel wordt er een prijs genoteerd. Die moeten dan opgeteld worden en dat is echt rekenen, dus daar gebruiken we dan het rekenrek voor. Alles ging zo zijn gangetje totdat er ineens een klant was die dacht zonder te betalen de winkel te verlaten. Maar dat kan dus echt niet, toch Lucas? Vandaar dat er nu ook een politiebureau is waar de baas van de winkel naar toe kan bellen. De eerste keer blijft het bij een waarschuwing, maar daarna komt er toch echt een boete aan te pas. Wil dat allemaal niet helpen dan is er de gevangenis, maar daar wil je niet komen hoor, want dat is saai!!

Deze diashow vereist JavaScript.

Lekker gymmen!

Iedere dinsdag gym en de ene keer reis om de wereld en de andere keer in groepjes.

Na het omkleden, wat gelukkig snel voor elkaar is, lopen we stil naar het speellokaal en zijn dan erg benieuwd wat er nu weer klaar staat. Het was een hele leuke gymles met klimmen en klauteren, de bal vanaf de hoge kast in de basket gooien, met kastanjes op een lepel over de banken en de kast en het spel kastanjes roven bij het eekhoorntje. Over dat eekhoorntje hadden we net een heel leuk verhaal gelezen, heel herkenbaar ook.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Voorstelling: de olifant die woord hield 

Op vrijdag 3 november hebben we gekeken naar de voorstelling: de olifant die woord hield. In een boom in Afrika zit vogel Wok te broeden. Ze wacht en wacht, maar het ei komt maar niet uit. Ze verveelt zich en wil graag een eindje om. Olifant wil best even blijven zitten tot ze terugkomt. Hij wacht en wacht en wacht. Top op een dag jagers langskomen…

Deze diashow vereist JavaScript.

Vakantie voorbij… Tijd voor nieuw thema… De boodschappen worden bezorgd!

Het nieuwe thema gaat dus over de supermarkt en dat wordt dan natuurlijk een bezoek aan de AH op het Dillenburgplein. En wat fijn dat we dan ook daadwerkelijk op bezoek mochten komen en er ook goed op ons gerekend was. Puck, Saar, Sten, Senna, Rens en Berkay mochten met de juf mee.

We begonnen in de kantine waar je normaal niet mag komen als klant (alleen als je moet plassen toch Puck?) Hier kregen we ons hoedje waar we zelf onze naam op schreven. Vervolgens begonnen we op de groente- en fruitafdeling, waar we mochten proeven. De komkommer was niet moeilijk maar daarna kwam de courgette en die vonden we niet zo lekker. Het werd wel steeds spannender want het koekje met groen spul dat werd alleen door de stoerste onder ons geproefd. ( het was een toastje met avocado)

Daarna naar de vleesafdeling waar we worst proefden en het in het vak gingen zoeken. We kregen ook nog groene kaas te proeven wat we toch wel raar vonden want kaas is toch geel. Gelukkig weten we nu hoe het komt dat die kaas zo groen is, maar ook zo lekker.

Vervolgens kwamen we bij de broodafdeling en mochten we zelfs bij de ovens en hebben we gezien hoe de snijmachine werkt. Leuk dat we ook hebben gezien dat ons brood door een meneer werd gekocht die geholpen werd door Senna achter de kassa.

We mochten ook naar het magazijn en hebben zelfs in de koelkast en de vriezer gestaan, maar oh oh wat was dat koud.

We hadden lege flessen meegenomen die we nu zelf in de flessenautomaat konden doen en enkele kinderen hebben die flessen opgeruimd. Dat was wel heel leuk want die mocht je gewoon in een hoge container gooien.

Er stond ook nog een groen apparaat en Berkay was heel benieuwd waar die voor was. Hier gooien ze dus alle kartonnen dozen in en dan wordt het helemaal versnipperd. Doordat de kinderen één voor één werden opgetild konden ze goed zien hoe dat precies werkte.

Als laatste en dat was dan ook eigenlijk wel het allerleukste mochten de kinderen allemaal een klant helpen. De boodschappen werden gebliept, de bonuskaart gescand en er werd geld gegeven en terug gegeven. Vol ontzag keken ze naar zoveel geld.

Als laatste kregen de kinderen nog een verassing mee en voor de klas nog een hele doos met Freekplaatjes.

De 6 kinderen die mee mochten boften natuurlijk heel erg, maar hadden de belangrijke taak om de anderen er goed over te vertellen en dat hebben ze gedaan. Nu weten we goed hoe we onze eigen winkel in konden richten en wat we nog meer nodig hebben. Plannen genoeg nu!

En voor de kinderen die niet aan de beurt kwamen, niet getreurd hoor want als we weer een leuke activiteit in kleine bezetting gaan doen dan zijn jullie aan de beurt.

Ook vanaf deze plaats een heel erg groot Dank je wel aan AH! Jullie hebben het super gedaan!

Deze diashow vereist JavaScript.

Gym!

De herfstvakantie is weer voorbij dus tijd voor de gym. De eerste keer was wel weer een beetje spannend, maar gelukkig hadden we hulp van de oma van Celine!

Deze diashow vereist JavaScript.

We vliegen naar de maan!

Wat een heerlijk thema is: we vliegen naar de maan!

We ontdekken heel veel en hebben al heel wat moeilijke woorden geleerd.

De astronauten doen nu een training zodat ze binnenkort op ruimtereis kunnen. Dat het een serieuze activiteit is ziet u aan de foto’s. 

Deze diashow vereist JavaScript.

Mooie zonnebloemen!

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en we werden direct weer herinnerd aan ons vorige thema, want de zonnebloemen werden te groot voor onze eigen torteltuin en daarom zijn ze voor de vakantie in de schooltuin geplant. Dankzij de vele zonnige uren en de zorg van tuinman Peter zijn ze nu heel groot geworden.

Eigenlijk zouden we nu met het thema de bloemetjes en de bijtjes moeten beginnen, maar ja we gaan al de ruimte in! Dus dit is dan een leuk thema voor thuis!!!

Deze diashow vereist JavaScript.

We schieten de ruimte in!

We zijn weer begonnen en schieten direct de ruimte in! Gaat u mee op ruimtereis?