Wat leuk dat je een kijkje neemt op de groepspagina van de olifantengroep (groep 1/2D).Wij zijn een groep met 18 kinderen, 8 meisjes en 10 jongens. Wij zijn een combinatieklas, dit betekent dat de kinderen van groep 1 en 2 samen in een groep zitten. Zo leren we namelijk heel veel van elkaar! In de loop van het jaar zullen wij nog meer jongens en meisjes verwelkomen in onze groep.

Na iedere vakantie hebben wij een nieuw thema in de klas. Tijdens zo’n thema leren wij heel veel, vooral in onze spelhoek. Daar kunnen wij lekker in spelen, leren en de wereld om ons heen ontdekken. Als wij vragen hebben gaan wij samen op zoek naar de antwoorden in boeken, verhalen en in filmpjes op ons digibord. Wij hebben namelijk een prachtig bord waarop wij filmpjes kunnen kijken en lekker kunnen meezingen met de muziek van 123zing. Naast het digibord hebben wij ontzettend veel speelgoed in de klas: lego, duplo, knex, puzzels, spelletjes, een zandtafel, kapla, knutselspullen en nog veel meer! Tijdens het spelen en werken kletsen wij héél graag, dit doen wij het liefst heel de dag! Natuurlijk leren wij in de kring dat we ook naar elkaar moeten luisteren en soms stil moeten zijn als de juf wat vertelt, want ook van elkaar leer je veel. Ook moeten wij niet te hard praten, omdat groep 8 naast ons zit en zij moeten echt heel hard werken! Naast het binnen spelen, gaan wij ook graag naar buiten. Buiten moeten we namelijk af en toe onze energie kwijt, dit doen wij door lekker te rennen, te fietsen, te voetballen of door te ontdekken in onze tuin! Na de herfstvakantie gaan wij ook iedere woensdag gymen in het speellokaal, dat is ook een pretje hoor!


Nieuws uit Groep 1/2d


Hieronder vind je de berichten uit onze groep. Bent u ouder en wilt u ook de afgeschermde berichten bekijken? Log dan in (rechtsboven) om meer te zien.


Bekijk hier alle berichten van onze groep.