Ver weg, in de grote zeeën, de oceanen, wonen heel veel mooie vissen…..

Sommige vissen zijn mooi zoals de clownvis. Anderen zijn gevaarlijk zoals de witte haai.

Er zijn ook mooie planten in het water. Het koraal. Eigenlijk zijn dat kleine diertjes die elkaar nodig hebben. Als de mensen ze aanraken of afbreken dan groeien ze nooit meer aan. Je moet er dus heel zuinig op zijn!

Onze juffen wilden wel eens gaan kijken in die “onderwaterwereld” . Daar heb je een hele uitrusting voor nodig: een duikbril, een snorkel en een wetsuit.

Deze diashow vereist JavaScript.

Wij willen ook wel meer te weten komen over het leven onder water. Zou er zo’n vreemde vis onder water kunnen leven?

We zouden ook wel willen weten of vissen onder water met elkaar kunnen praten. Hoe komen we daar achter?

De juf vertelt ons al iets over de haaien want die vinden we heel spannend. Hij zwemt snel met zijn staart en gebruikt zijn vinnen om te sturen. Haaien zwemmen meestal in warm water. Ze hebben scherpe tanden. Als ze een tand verliezen dan groeit er gewoon weer een nieuwe tand op die plek terug. Ze kunnen bloed al van heel ver ruiken… Het zijn echte roofdieren.

We maken in de klas onze eigen zee. Daar moeten ook vissen in zwemmen. Die gaan we maken. 

We beginnen met de kwallen. Die zien er mooi uit met hun pastelkleuren maar pas op: ze kunnen je prikken! En dat gaat heel erg jeuken.

Daarna komen er twee haaien bij.. Een hele klus. Hoe maak je de rugvin aan de rug vast zodat hij stevig blijft zitten?

Ook schilderden we vissen in het water van de zee.

In de bouwhoek wordt er ook geprobeerd om een strand met zee te bouwen. In de zee is een onderwaterboot.

We maakten kreeften, kwallen en een hele school vissen. Er kwamen dolfijnen bij en krokodillen. Het was een heel werk maar nu hebben we dan ook een heel mooie oceaan met heel veel dieren.

Een ja we zijn ook van alles over die dieren gaan lezen. Er zijn heel veel boeken in de klas die we bekijken en lezen en nu weten we dat de octopus acht armen heeft met twee rijen zuignappen en dat dat beest heel giftig is … en hij kan van kleur veranderen. Hij heeft dan een camouflagekleur of schudkleur. Zo kan hij zich beschermen voor de dolfijnen. Dolfijnen en haaien vinden een octopus namelijk heel lekker. Ook kan de octopus snel wegschieten met zijn tentakels en dan laat hij een zwarte wolk inkt achter. Dan kan de haai hem niet meer zien. Slim he?

Over al die dieren hebben we een informatieboek gemaakt.

 

We hebben nu ook een duikcentrum en als je wilt kan je daar je duikuitrusting huren: een snorkel en een duikbril en zwemvliezen. Je mag ze niet houden maar wel huren. Je gebruikt ze dan en brengt ze weer terug. Je moet daarvoor betalen. De prijzen lees je op de prijslijst. Je moet ook betalen voor de gids. De gids brengt je dan in een bootje naar de oceaan en daar kan je dan duiken en de vissen en andere dieren zoals de walvissen, gaan bekijken. De gids pakt er dan ons informatieboek bij en verteld van alles over de dieren. Hij weet zelfs dat een walvis en een dolfijn eigenlijk geen vissen zijn maar zoogdieren en waarom. Slim toch?

Deze diashow vereist JavaScript.

We maken ook onderwaterfoto’s en daar kan je  weer leuke schilderijtjes mee maken. Daarop staat zelfs de mooiste vis van de zee.

 

Iemand bouwde ook over de zee: de vuurtoren! Die zorgt ervoor dat de schepen op zee weten waar de kust is zodat ze veilig kunnen varen.

Ondertussen hebben we de voorleesdagen gehad. We hebben een voorstelling bezocht over Tijgertje.

We hadden ook een superleuke Pyjamaparty. We mochten allemaal in onze pyjama naar school komen omdat we een nieuwe bibliotheek hebben op school. En dat hebben we gevierd. Je kunt ons hieronder zien genieten. We hebben gelezen maar ook gedanst en spelletjes gedaan en we kregen van de ouderraad nog wat lekkers. Echt top!

Deze diashow vereist JavaScript.