Groep 3a is de giraffengroep. Wij hebben 2 juffen; juf Marianne op maandag, dinsdag en woensdag en juf Paula op woensdag, donderdag en vrijdag. In onze klas zitten 21 kinderen; 10 jongens en 11 meisjes. Wij beginnen altijd elke dag in de kring. We zingen dan met elkaar bijbelliedjes en delen met elkaar lief en leed. Ook horen wij verhalen uit de Bijbel. 

Wat elke dag weer terugkomt in groep 3 is het lezen, schrijven en rekenen. Dit doen we aan de hand van een thema. Zo’n thema loopt ongeveer 6 tot 8 weken. In onze klas bevindt zich dan ook een spelhoek. Dat kan een garage zijn of een sprookjesbos of een restaurant enz. Voor deze spelhoek wordt er onderzoek gedaan, spullen gezocht en gemaakt, zodat we er ook in kunnen spelen. Er zijn tijdens het spel dan allerlei talige en rekenkundige activiteiten.

Na al dat harde werken verlangen wij nog erg naar het buitenspelen. Gelukkig naast de pauze van 10:10 uur en 12:00 uur spelen wij geregeld ook ‘s middags nog even buiten. Er staan ook nog andere dingen op ons rooster zoals bijvoorbeeld de workshops en de gymnastiek. De workshops doen wij samen met de groepen 4 en 5. Er komen dan allerlei materialen en technieken aan bod en we gaan zelfs ook koken in ons kinderrestaurant. De gymnastiek krijgen wij van  meester Glenn in een hele grote gymzaal vlakbij onze school.

Ook hebben wij geregeld een uitje. Dat kan een voorstelling zijn van de Kinderboekenweek of we brengen een bezoek aan een garage om te zien en te leren hoe dat daar allemaal gaat in het kader van ons thema.

En we gaan voor het eerst op schoolreis met de bus.

Natuurlijk vieren we met elkaar ook feest; paasfeest, kerstfeest, sinterklaasfeest, koningsdag, juffen- en meestersfeest, zomerfeest en natuurlijk onze eigen verjaardag. 

Kortom: in de giraffengroep is vanalles te beleven!

Nieuws uit Groep 3a


Hieronder vind je de berichten uit onze groep.


Bekijk hier alle berichten van onze groep.