“Uit de kunst”

mei t/m juli 2018

Na de meivakantie kregen we bezoek van een schilderes (juf Corrie) bij ons in de klas. De schilderes had twee schilderijen bij zich. De ene was een Mondriaan, geleend van een collega. De andere was een schilderij van de schilderes zelf. Ze durfde het schilderij eerst niet te laten zien, maar de kinderen waren erg nieuwsgierig en bleven aandringen. Uiteindelijk haalde de schilderes het doek van het schilderij af. Tot onze verbazing was het schilderdoek helemaal leeg. Ze wilde een schilderij voor groep 3a maken, maar wat moest het eigenlijk worden: een giraf of toch een zee met strand? En welke verftechniek vinden wij mooi? Klodders verf, streepjes of juist stipjes? De schilderes had nog teveel vragen en vandaar dat ze een heel wit doek aan ons presenteerde. De komende tijd gaan wij ons verdiepen in schilders/schilderijen en verftechnieken. En wachten we nog af wat er op het witte doek zal verschijnen.

Deze diashow vereist JavaScript.

En vandaag (wo 20 juni) mochten we zelf een levende Mondriaan maken! We kwamen in de kleuren van Mondriaan: rood, blauw, geel, wit en zwart op school. Op een groot spandoek mochten we gaan liggen in een vak met dezelfde kleur. Het was erg leuk en hier ziet u het resultaat:

Deze diashow vereist JavaScript.

Op 5 juli werd ons museum geopend en werden al onze kunstwerken getoond.

Deze diashow vereist JavaScript.

“Ridders en kastelen!”

maart t/m april 2018

De juf kwam met een heel grote tas binnen. Hij was ook heel zwaar…..wat zou daar toch inzitten? Nieuwsgierig geworden gingen we in de kring naar de inhoud kijken……een heleboel boeken! Maar waarover? Al snel werd ons nieuwe thema bekend: Ridders en kastelen! We hebben in de boekenkring een boek gepakt en bekeken. In 2-tallen gingen we gericht in de boeken kijken en er over vertellen. Op de interessante, mooiste bladzijde werd een plakbriefje geplakt. Op dat plakbriefje een woord geschreven, waar in de kring dan weer over verteld werd. Kortom: we duiken de wereld in van ridders en kastelen. Inmiddels weten we al heel goed hoe je ridder kunt worden en wat en ridder allemaal  doet. In de klas is een echt kasteel ontstaan waarin we kunnen spelen.

“Kleding: Hip met stip”

jan. t/m feb. 2018

Nadat we ons hadden verdiept in de kledingwinkel hebben we onze eigen kleding ontworpen en gemaakt m.b.v oma’s. Onze zelfgemaakte kleding hebben we aan iedereen getoond tijdens een spectaculaire modeshow.

Deze diashow vereist JavaScript.

We zijn van start gegaan met een heuse modeshow! De juffen zijn de catwalk opgegaan met hun winterjas. Daarna mochten wij onze winterjassen mee naar de klas nemen. We hebben onze jassen nauwkeurig bekeken. Hoe ziet je jas er precies uit? Heb je knopen of een rits? Zit er een capuchon aan? Van welke stof is je jas gemaakt? Wat zijn wasvoorschriften? Nadat we eerst aan elkaar verteld hebben over onze jas, gingen we onze jas beschrijven. Natuurlijk willen we dan ook onze eigen jas gaan showen in de klas en mag een ander voorlezen wat je over je eigen jas hebt geschreven. En er komen al ideeën om een kledingwinkel in de klas te maken!

Deze diashow vereist JavaScript.

Het snoepparadijs

Na de herfstvakantie zijn we gestart met het thema: “Het snoepparadijs”. De meeste kinderen houden van snoepen. In de feestmaand december wordt er vaak veel gesnoept. Wij gaan ons verdiepen in de wereld van snoep. Waarom vinden we snoep zo lekker? Wat is gezond/ ongezond? Hoe wordt snoep gemaakt. Allemaal vragen waar we mee aan de slag gaan. We hebben inmiddels verschillende hoeken in de klas:  een snoepkraam, de snoepfabriek, de leeshoek, een laboratorium en een verteltafel n.a.v. het boek: ‘Het snoepprinsesje”. Naast spelen onderzoeken we ook veel dingen in onze hoeken en daar maken we dan weer een verslagje van om te delen met elkaar.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Het donckse bos

Wij mochten deelnemen aan een aantal leuke educatieve activiteiten in ’t Donckse Bos op 29 september, georganiseerd door Stichting Het Huys ten Donck speciaal voor schoolgroepen.

Het thema was gericht  op “De Oogst” van het seizoen. Het was vooral gericht op wat de flora & fauna in ’t Bos in die periode ‘oogsten’. Zo hadden we een leerzame speurtocht door het bos. En er was een imker, die ons van alles over bijen vertelde. En we mochten zelf aan de slag. We hebben allemaal  een tasje versierd met herfstbladeren of honingraat.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het leescafé

In groep 3a zijn we gestart met het thema: “Het leescafé”. Leren lezen is natuurlijk hartstikke leuk. Je kunt lezen uit boeken, stripverhalen, prentenboeken, tijdschriften de krant en noem maar op. Maar hoe kom je aan al die verschillende boeken. Je kunt ze halen in de bieb. Om te weten te komen hoe dat werkt hebben we een bezoekje gebracht aan de bieb.

Deze diashow vereist JavaScript.