Thema: Nederland Waterland

We zijn met het thema Nederland Waterland begonnen. Op dit moment lezen we informatie over ‘Droppie’, een druppel die de reis van het afvalwater/regenwater mee maakt. Hier hebben we al een heleboel over geleerd!

 

Dinsdag 22 mei

Schoolreis! (door Esmée en Kian)

We gingen met de bus naar Ouwehands dierenpark in Rhenen.
En het is een uur rijden.
En toen we er waren gingen we verzamelen in groepjes.
Toen gingen we naar de ingang.
Toen we binnen kwamen zagen we een hele grote kooi met vogels.
Ze konden niet stil blijven zitten.
Toen gingen we verder lopen in de dierentuin.
En toen we voorbij de vogels waren, zagen we een hele grote bak met heel veel vissen.
En we liepen verder en we zagen tijgers.
En we liepen langs de giraf en de struisvogel.
Ze zaten samen in een hok.
En daarnaast zaten de stokstaartjes.
Toen gingen we naar rechts lopen.
Toen kwamen we in het aquarium.
Toen zagen we hele kleine kwallen.
En heel veel anderen vissen.
Toen zagen we doolhof.
En toen we er in waren zagen we dat het een beren doolhof was.
We liepen door een soort tunnel.
Toen was er een dik touw en daar kon je op lopen boven de beren.
We hebben ook nog olifanten gezien.
En we zijn ook naar de zeehondenshow geweest.
Toen zijn we nog naar de shop geweest

Toen gingen we weer naar school.

Deze diashow vereist JavaScript.

Donderdag 17 mei

Vandaag had groep 4 een sportdag. We zijn op een stormbaan geweest. Ook waren er allerlei kasten (soort hobbels) waar we overheen moesten lopen/rennen. Aan het einde was nog een klimbaan. Daarna was er nog een springkussen waar we overheen konden rennen. Het was een leuke ochtend!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Thema: Dierenmanieren

Dinsdag 24 april

We zijn nog druk bezig geweest met de laatste voorbereidingen voor de afsluiting van ons thema: we hebben onze verslagen afgemaakt, geoefend met het presenteren, geknutseld, spelletjes gemaakt en een toneelstukje gemaakt. Vandaag was het dan zover! We mochten alles laten zien aan onze ouders/opa’s en oma’s.

Deze diashow vereist JavaScript.


Vrijdag 20 april

Vandaag waren de Koningsspelen/meester- en juffenfeest. We zijn de dag begonnen met verschillende liedjes, zoals Fitlala. Daarna zijn we naar de klas gegaan en hebben we de cadeautjes uitgepakt. Vervolgens zijn we naar de speeltuin gegaan, het was gelukkig heerlijk weer! Toen we op school waren, hebben we heerlijk gegeten. Het was een heerlijke dag! Iedereen bedankt voor de cadeautjes!

Deze diashow vereist JavaScript.


Woensdag 11 april

Groep 4 had vandaag met rekenen een meetles. Zo hebben ze ook elkaar opgemeten 😊.


Donderdag 5 april

Voor de Koningsspelen zijn we al druk aan het oefenen voor het liedje/dansje van Kinderen voor Kinderen (Fitlala).

Deze diashow vereist JavaScript.


Vrijdag 23 maart

We hebben al veel gezocht in boeken naar verschillende dieren. We hebben al gekeken naar wat zoogdieren, vogels, vissen, reptielen en amfibieën zijn. Er is in ieder geval genoeg te vinden!

Deze diashow vereist JavaScript.


Woensdag 7 maart

We zijn met ons nieuwe thema ‘Dierenmanieren’ begonnen. We hebben allemaal knuffels meegenomen, dat ziet er al heel gezellig uit!


Woensdag 7 februari 2018

We hebben veel informatie gezocht over de sporten. Nu zijn we aan het trainen met leerlingen uit groep 7. Zij hebben allerlei oefeningen bedacht en zo hopen we steeds beter te worden. Na onze trainingen schrijven we op wat we hebben gedaan in ons trainingslogboek.


Woensdag 31 januari 2018

Vandaag werd de bieb geopend. We mochten in onze pyjama naar school gekomen. Het lezen stond wel centraal. Zo hebben we verteld over ons lievelingsboek en hebben we heerlijk gelezen.

Deze diashow vereist JavaScript.


Vrijdag 19 januari 2018

Na de start van het thema zijn we nu begonnen met het onderzoek doen. We zijn in groepjes verdeeld en elk groepje doet onderzoek naar een sport op de Olympische Winterspelen. Hiervoor gebruiken we de chromebooks. Het onderzoek doen is nog lastig, maar we leren steeds meer.

Deze diashow vereist JavaScript.


Woensdag 17 januari
We zijn begonnen met het nieuwe thema over de Olympische winterspelen! We hebben al ervaringen uitgewisseld, vragen opgesteld en al wat informatie opgezocht.

Donderdag 21 december
Vandaag hadden we de kerstviering in de klas. De kinderen hebben stukjes van het Kerstverhaal uitgebeeld. Ook hebben een aantal kinderen stukjes voor in de klas gezongen. Knap gedaan allemaal! We wensen jullie allemaal hele fijne kerstdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar! Geniet van de vakantie!

Deze diashow vereist JavaScript.

Woensdag 13 december
We zijn bezig met een kerstfabriek. Elk groepje heeft een eigen opdracht, zo zijn we bezig met het productieproces. Binnenkort laten we het eindproduct zien.

Deze diashow vereist JavaScript.


Donderdag 7 december
Nu Sint weer terug is naar Spanje, gaan we werken richting kerst! Vandaag hebben we de kerstboom opgezet. Ook hebben we zelf wat versieringen gemaakt!

Deze diashow vereist JavaScript.


Vrijdag 1 december
Vandaag hebben we pietengym gehad. We hebben genoeg pieten in de klas :).
Eerder hadden we al een sinterklaastekening gemaakt. Vandaag hebben we daar een verhaal bij bedacht. Wat mooie verhalen kwamen er naar boven!

Deze diashow vereist JavaScript.


Vrijdag 24 november
Toen we vanochtend op school kwamen, was het duidelijk dat de rommelpieten langs waren geweest. En rommel maken kunnen ze wel! Er lag van alles door de klas: stiften, kurken, stoelen… We hebben dus eerst maar met elkaar opgeruimd. Wel hadden ze een mooie surprise achtergelaten!
Omdat ons thema over eten gaat, zijn we ook gaan nadenken over wat lekkere kruidnoten zouden zijn. Een aantal ideeën gaan we binnenkort uitproberen. Met het thema hebben we ook een aantal proefjes gedaan. Zo hadden we een snoepje in het water gedaan. Vandaag hebben we gekeken hoe het eruitzag en hoe het voelde. Het was wel flink veranderd!

Deze diashow vereist JavaScript.


Vrijdag 17 november
In het thema hebben we geleerd over grondstoffen voor onze voeding.
Wij weten dat er plantaardige en dierlijke zijn.
Uit de folders knippen we producten en plakken deze in de goede rij.
Om gezond te blijven kies je producten uit de schijf van 5.
In groep 5 onderzoeken we wat deze producten voor ons lichaam doen om gezond te blijven.
De bevindingen worden aan elkaar gepresenteerd.

Donderdag 2 november

Vandaag heeft groep 5 meegedaan met het lijnbaltoernooi. Hiervoor hadden we al een aantal keer bij de gym geoefend. We hadden er dan ook zin in! Het was een gezellige middag. Eén team werd zelfs eerste van hun poule!

Deze diashow vereist JavaScript.


Dinsdag 31 oktober

Ons thema is wow! dat is lekker! Daar leren we over eten.
We hebben een stelling gedaan over snoep.
Toen mochten we met een microfoon wat zeggen.
We gingen heel erg discussieren over de stelling.
De stelling  was kinderen onder de 12 jaar moeten 1 keer per week een snoepje.
Er waren 13 kinderen eens en 11 kinderen waren het oneens.
Sifrah en Amanda

Deze diashow vereist JavaScript.


Wow, dat is lekker!

Dit is ons nieuwe thema. Er valt de komende tijd heel wat te snoepen met alle feesten in het verschiet.
Na de herfstvakantie hebben we eerst eens de pauzehapjes bekeken en gesorteerd. Veel kinderen vertelden dat hun ouders beslissen wat ze mee mogen nemen.
Dus vooruit dan ook een keer zelf kiezen. Nou dat gaf een verschil. Wat een lekkerbekken!

Maar we kwamen er al gauw achter dat dit niet elke dag kan. Eten heeft namelijk ook te maken met gezond. De conclusie was dan ook dat in veel lekkers heel veel suiker zit.

Na aanleiding van twee keer lekkers waren er al heel wat vragen. Die hebben we gelijk op de tussendeur gehangen.

De eerste vraag die we onderzocht hebben is: Waarom word je van suiker dik?
We hebben een filmpje gekeken en daarin hoorden we het antwoord.


Woensdag 4 oktober

In de klas hadden de meeste kinderen een stukje uit hun boek voorgelezen. Kian en Amanda kwamen hier als winnaar naar voren. Zij mochten vandaag aan groep 4 en 4/5 voorlezen. Amanda heeft uiteindelijk gewonnen!

Groep 5 is vandaag ook bezig geweest met wegen: gram en kilogram. We hebben veel gewogen, dat was erg leuk!

Deze diashow vereist JavaScript.


Vrijdag 29 september
Vandaag zijn we naar Huys ten Donck geweest. Het was prachtig weer! Amanda en Manou hebben een stukje geschreven over wat we daar allemaal hebben gedaan.

We kwamen door de poort en zagen allemaal kraampjes. Dat is voor morgen, voor de Family Fair. We kregen een boekje. Daarmee konden we aankruisen wat we allemaal zagen en daar stond ook in wat er morgen allemaal te doen is. Toen gingen we groepjes maken. Mijn groepje (van Manou) ging naar de imker. We mochten zo’n honingraat vasthouden en bekijken. Mijn groepje (van Amanda) ging eerst een tasje met bijen versieren. Daarvoor konden we stiften en verf gebruiken. Hierna hebben wij gewisseld. Er waren nog 2 groepjes. Zij hebben een wandeling door het bos gehad en zij hebben bladeren geverfd en op hun tasje ‘afgedrukt’. Het leukste vonden wij het tasje verven! Je kon namelijk tekenen: bijen en honingraten maken.

Deze diashow vereist JavaScript.


Woensdag 27 september
Vandaag kwam Summer een poosje bij ons in de klas. Summer heeft in groep 1 op de Regenboog gezeten, maar is daarna verhuisd naar Australië. Vandaag heeft ze aan groep 5 verteld over Australië en over haar school. Ook heeft ze verteld over Australische feesten.

Deze diashow vereist JavaScript.


Woensdag 13 september
Maandag toen we op school kwamen was het beeld verdwenen! Juf Marja kwam het vertellen en wij mochten kijken in groep 4. Er waren 3 voetstappen… Wie zou de dief zijn? We hebben al een vermoeden: meester Glenn :).
Verder zijn we gestart met het maken van een moeilijke woordenboek. Daar gaan we nog mee verder.
Groep 5 is gestart met Blits. Daarvoor hebben we een bronnenboek en daar staan alle bronnen in. We hebben ook een werkboek. Het lijkt een beetje op begrijpend lezen. Het blok gaat nu over piraten. Misschien zijn zij wel de dief van ons beeld… de blits piraten?

Deze diashow vereist JavaScript.


Woensdag 6 september
Binnenkort is er het 25-jarig jubileumfeest van De Regenboog. Hiervoor hebben we over verschillende feesten gelezen en geschreven, zoals vaderdag, luilak en dierendag. Ondertussen zijn we met groep 4 en 5 ook een mooi cadeau aan het maken voor dit feest.


We zijn begonnen! Hieronder een kleine impressie van de eerste week:

Deze diashow vereist JavaScript.