12 juli 2018

Vandaag is de laatste schooldag. We hebben afscheid genomen van Carlijn en Ishaya, die naar een andere school gaan. Carlijn en Ishaya, heel veel succes en plezier op jullie nieuwe school, we gaan jullie missen!

Iedereen bedankt voor het goede en leuke schooljaar! Een hele fijne zomervakantie toegewenst!


10 juli 2018

Vandaag hadden we een gast in de klas! Meneer Stiksma is dijkwacht en kwam hier iets over vertellen in het kader van ons thema ‘Nederland-Waterland’. We hadden veel vragen voorbereid, maar het was ook leuk om te merken dat de kinderen goed antwoord konden geven op de vragen die meneer Stiksma stelde. Een leuke presentatie!


25 juni 2018

Hoever is een kilometer eigenlijk? We zijn vanmiddag de school ‘uitgeslopen’ en zijn met grote stappen (1 grote stap = ongeveer een meter) gaan lopen. We zijn er achter: een kilometer is ongeveer van school naar de dijk… en terug!


22 mei 2018

Ouwehands Dierenpark Rhenen logo

Vandaag zijn we op schoolreis naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen geweest. Van tevoren was het nog even spannend of het weer goed zou blijven, maar we hebben fantastisch weer gehad! Het was een hele leuke en gezellige dag!


18 mei 2018

Waarom blijft een cruiseschip drijven en zinkt een klein steentje direct naar de bodem? Da’s een interessante vraag, dus tijd voor een experiment! Vandaag hebben we van verschillende materialen bootjes gemaakt. Welk bootje blijft wel drijven en welk bootje zinkt? De kinderen zijn druk in de weer geweest met allerlei materialen en hebben van alles uitgeprobeerd. We zijn er achter dat het materiaal dat je gebruikt erg belangrijk is. Maar dat is niet alles! Ook de vorm van het schip is belangrijk. Dat heeft te maken met de zwaartekracht en de drijfkracht. Hoe dat precies zit werd heel mooi uitgelegd in een aflevering van Het Klokhuis. Leuk en leerzaam!

  

                              


16 mei 2018

We zijn deze week begonnen met ons laatste thema: ‘Nederland Waterland’. Naast filmpjes, teksten en een toneelstukje hebben we ook al lekker geëxperimenteerd met water en we willen nog veel meer proefjes en experimenten doen. Misschien bouwen we wel een waterlaboratorium! We houden u op de hoogte!

Deze diashow vereist JavaScript.


26 april 2018

Fijne meivakantie allemaal!

Afbeeldingsresultaat voor meivakantie


24 april 2018

Vandaag gingen de deuren van ons informatiecentrum ‘Dierenmanieren’ open. We hebben in de afgelopen weken hard gewerkt aan het thema ‘Dierenmanieren’ en stonden te popelen om de resultaten van onze onderzoeken te laten zien en te horen. Fantastisch dat het van de eerste tot de laatste minuut zo ontzettend druk was! Een mooie afsluiting van een heel leuk thema! De foto’s vindt u hier.

 


20 april 2018

Wat een feest! Vandaag waren de Koningsspelen en werden de verjaardagen van de juffen en meesters gevierd. Het thema van de dag was ‘Kleurrijk, van top tot teen’. En dat was te zien! De kinderen kwamen kleurrijk en sportief gekleed naar school om er een mooi feest van te maken. Na een sportieve opening hebben we in de klas eerst alle cadeaus uitgepakt. En dat waren er veel, bedankt allemaal! Ondertussen werd er op het Cruijff Court een 33 meter lange stormbaan opgeblazen, waar we meer dan een uur op mochten spelen. Dit was natuurlijk een groot succes! Na een heerlijke lunch, die weer fantastisch was verzorgd door de Ouderraad, werd de dag afgesloten met een vossenjacht door Slikkerveer. Mede dankzij het heerlijke weer is het een zeer feestelijke en geslaagde dag geworden waar we met veel plezier op terugkijken!

Afbeeldingsresultaat voor koningsspelen 2018


16 april 2018

Vandaag kregen we een gastles van Melindy Dirks van het WNF, het Wereld Natuur Fonds. Ze vertelde over een bedreigde diersoort, namelijk de haai. Veel diersoorten zijn bedreigd, maar speciaal voor de Haaienklas gaf Melindy een presentatie over haaien. Het was erg interessant en we hebben er veel van geleerd!


29 maart 2018

Vandaag hebben we met alle groepen het Paasfeest gevierd in de Christus is Koning kerk. Het was een mooie viering waarin we gekeken en geluisterd hebben naar het Paasverhaal, verteld en uitgebeeld door kinderen van de onderbouw. Uiteraard hebben we ook veel liederen met elkaar gezongen. Tussen de middag hebben de kinderen genoten van een lekkere paaslunch, verzorgd door de ouderraad. Ouderraad, bedankt!

Iedereen fijne Paasdagen gewenst!

Deze diashow vereist JavaScript.


21 maart 2018

We zijn volop aan de slag met ons thema ‘Dierenmanieren’. In de eerste fase van het thema zijn veel teksten gelezen en geschreven. Ook hebben de kinderen tekeningetjes van dieren gemaakt, waarmee we een indeling hebben gemaakt op basis van de kenmerken van ieder dier. Zo is op de kast een mooi overzicht ontstaan.

Inmiddels zijn we gestart met onze onderzoeken. We gaan een ‘diereninformatiecentrum’ maken en hebben ook al een mooie naam: Informatiecentrum ‘Dierenmanieren’. Aan het einde van het thema ontvangt u een uitnodiging om een kijkje te komen nemen in ons informatiecentrum.


5 maart 2018

We zijn weer begonnen! De komende weken gaan we werken aan het thema ‘Dierenmanieren’. We hebben er zin in!


22 februari 2018

Vandaag is de laatste schooldag voor de voorjaarsvakantie. Iedereen een fijne vakantie toegewenst, tot 5 maart!


20 februari 2018

Vandaag vond in ons eigen ‘Holland Rainbow House’ de huldiging plaats van de sporters die veel inzet getoond of veel progressie geboekt hebben tijdens de trainingen. Deze leerlingen waren gekozen door de trainers van groep 8. In groep 5 waren er medailles voor Thijs, Tarza en Levi, maar iedereen heeft goed getraind en veel plezier gehad!


09 februari 2018

Vandaag beginnen de ‘echte’ Olympische Spelen, maar er wordt op school al de hele week volop getraind voor de verschillende onderdelen van onze eigen Olympische Winterspelen. De trainingen zijn samengesteld door de trainers van groep 7 en 8. We treffen het deze week ontzettend met het weer, want er kan al de hele week buiten in het zonnetje worden getraind. De kinderen doen goed hun best om steeds beter te worden in de verschillende sporten. In de klas worden ondertussen de onderzoeksverslagen uitgewerkt. Een leuk en boeiend thema!

    


31 januari 2018

Vandaag was de feestelijke opening van onze nieuwe bibliotheek! Alle kinderen waren speciaal voor deze gelegenheid in pyjama naar school gekomen. Nadat de burgemeester een stukje had voorgelezen uit haar lievelingsboek, opende ze de nieuwe bieb officieel door het lint door te knippen. Alle kinderen kregen een lekkere cupcake met het nieuwe logo van de school en een pakje drinken. Het was een gezellige ochtend, waarin we lekker veel hebben gelezen en geschreven!


9 januari 2018

Vandaag was de start van ons derde thema. Verkleed als olympische wintersporters kwamen de meesters en juffen van de groepen 4 t/m 8 het schoolplein op voor de opening van het thema ‘De Olympische Spelen’. De Regenboogvlag werd binnengedragen en met een fakkel werd een vlam ontstoken. Na het afleggen van de olympische eed werd het Wilhelmus gezongen. Na deze opening hebben we in de klas een gesprek gevoerd over alles wat we al weten over de Olympische Spelen en welke dingen we graag nog te weten willen komen. Dit leverde deze eerste dag direct al 30 vragen op, super! Een mooie start van een sportief thema!

Deze diashow vereist JavaScript.


8 januari 2018

We zijn weer begonnen! Allemaal nogmaals een gelukkig nieuwjaar gewenst!


21 december 2017

De laatste schooldag van 2017! We werken al een paar weken in een gezellige kerstsfeer en hadden afgelopen dinsdag onze Kerstviering in de Wilhelminakerk (voor de foto’s: klik hier). Vandaag hebben we de deze periode op een leuke en gezellige manier afgesloten. Iedereen hele fijne Kerstdagen en een gezond en gelukkig 2018 toegewenst. Tot volgend jaar!


5 december 2017

Vandaag was het dan eindelijk zover: 5 december, de verjaardag van Sinterklaas! En natuurlijk kwam de Sint ook langs op De Regenboog. Alle groepen hadden zich aan het begin van de dag verzameld in de hal, waar we met elkaar net zo lang gezongen hebben tot Sinterklaas er was. Sint had natuurlijk geen tijd om langs alle 12 groepen te gaan, dus we hebben er in de bovenbouwgroepen zelf een mooi feest van gemaakt met surprises en gedichten. Er waren prachtige dingen geknutseld en mooie gedichten gemaakt. We zijn de hele ochtend bezig geweest met uitpakken, erg gezellig! De foto’s van dit mooie feest vindt u hier.


14 november 2017

We zijn volop bezig met onze onderzoeken voor het thema ‘Wow, wat lekker!’ Er zijn groepjes gemaakt, die allemaal werken aan hun eigen subthema. Zo is er een groepje dat de geschiedenis is ingedoken en bezig is met het maken van een mooie tijdlijn. Andere groepen werken over de spijsvertering, over smaak, over de schijf van vijf en er is één groep die aan de slag gaat met het maken van een lekkere en gezonde lunch voor de meesters en juffen. Kortom, er wordt hard gewerkt!


3 november 2017

Na de herfstvakantie zijn we gestart met ons nieuwe thema ‘Wow, wat lekker!’ In de startactiviteiten zijn we bezig geweest met allerlei zaken die te maken hebben met lekker en gezond eten. Veel kinderen hebben een foto van zichzelf terwijl ze eten meegenomen, erg leuk! Alle vragen die we over dit thema hebben, hebben we verzameld op de vragenwand.


2 november 2017

Vandaag heeft groep 5 meegedaan met het lijnbaltoernooi. Hiervoor hadden we al een aantal keer bij de gym geoefend. We hadden er dan ook zin in! Het was een gezellige middag. Eén team werd zelfs eerste van hun poule! Foto’s kunt u hier vinden.


26 oktober 2017

Vandaag zijn we met rekenen bezig geweest met wegen. We hebben het gehad over gram en kilogram en dat 1000 gram 1 kilogram is.

Deze diashow vereist JavaScript.


25 oktober 2017

Omdat de kinderen afgelopen maandag nog een dagje extra herfstvakantie hadden, was Meester Joey er vandaag. Naast het vertellen van het verhaal uit de Bijbel heeft hij een mooie les natuur en techniek gegeven. De kinderen moesten van een aantal stoffen onderzoeken of ze lichter of zwaarder dan water waren. Dat was natuurlijk een interessante activiteit! Eerst werden reageerbuisjes gevuld met water en vervolgens mochten de kinderen in twee- of drietallen 2 stoffen kiezen om te onderzoeken. Het resultaat werd beschreven en getekend op een werkblad. Een mooie les, waar we veel van geleerd hebben!


13 oktober 2017

Fijne herfstvakantie allemaal!


12 oktober 2017

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Vandaag was dan eindelijk het feest waar we zo lang naar toe hebben gewerkt: het jubileumfeest van onze mooie school! We hebben genoten van een prachtige dag, die supergoed georganiseerd was door de groepen 6, 7 en 8. Kinderen en leerkrachten: Bedankt! De foto’s vindt u hier!


10 oktober 2017

Het beeld is weer terecht! Met dank aan onze speurneuzen, in het bijzonder Ishayah en Bram, is het beeld gevonden in het lokaal van juf Lianne. We zijn erg blij dat ons beeld weer terug is, net op tijd om het tijdens het jubileumfeest aan te kunnen bieden. Laat dat feest nu maar komen!


9 oktober 2017

Tijdens het rekenen hebben we weer veel geoefend met meten. Centimeters (ongeveer de breedte van de nagel van je wijsvinger) en meters (een grote stap) kenden we al, maar hoe lang is een kilometer eigenlijk? En 100 meter, hoe lang is dat precies? Na de instructie gingen de kinderen zelf aan de slag met het meten van allerlei voorwerpen. We hebben weer veel geleerd!


4 oktober 2017

Vandaag was de finale van de voorleeswedstrijd. Onze groepswinnaar, Daan, nam het op tegen de groepswinnaar van groep 6. Het was een spannende finale, want zowel Daan als Jet lazen erg goed voor. Het was voor de jury dan ook een moeilijke klus, maar uiteindelijk werd Daan uitgeroepen tot winnaar. Daan, gefeliciteerd, we zijn trots op je!


27 september 2017

We hadden vandaag bezoek uit… Australië! Summer heeft in groep 1 op De Regenboog gezeten, maar is daarna geëmigreerd naar Australië. Ze is op dit moment met haar ouders en broertje in Nederland en wilde graag met Micha en Evalin mee naar school. Voor de pauze is ze naar groep 4/5 geweest, na de pauze kwam ze met Evalin mee en was ze dus te gast in onze klas. Een mooie gelegenheid om haar allerlei vragen te stellen over het leven in Australië. We waren erg onder de indruk van haar verhalen, vooral toen ze vertelde over de dieren die in en om haar huis leven. Summer, leuk dat je bij ons was! We wensen je nog hele fijne dagen in Nederland en alvast een goede terugreis gewenst!


25 september 2017

We hebben een nieuwe meester in de klas! Meester Joey is eerstejaars student aan Hogeschool Inholland en komt de komende maanden elke maandag stagelopen in groep 5a. Van harte welkom, meester Joey!


22 september 2017

Alle kinderen die mee hebben gedaan aan de voorleeswedstrijd in de klas, hebben hun fragment voorgelezen. Wat is er goed gelezen! Alle kinderen hebben dan ook positieve feedback en een groot applaus gekregen. De kinderen die niet deelnamen aan de wedstrijd mochten samen met de meester jureren. De scores van de deelnemers lagen dicht bij elkaar, maar er is een winnaar uit de bus gekomen: Daan heeft de voorleeswedstrijd van groep 5a gewonnen en zal het in de finale opnemen tegen de winnaar van groep 6. Daan, gefeliciteerd!


14 september 2017

Inmiddels hebben we ons eigen detectivebureau opgericht. Thomas heeft een goede naam verzonnen: Detectivebureau De Haaien. We hebben alle mensen die worden verdacht getekend en de meeste verdachten zijn al ondervraagd. We zijn nog niet heel veel verder, alhoewel sommige juffen zich wel heel verdacht gedragen!

Daan en Alicia hebben de volgende oproep geschreven:

HELP!

Op de reijerweg 60 bij de regenboog is ons beeld gestolen.

Het is op een vrijdag gebeurd.

Zoek mee alstublieft!!

Het is voor het jubileumfeest!!

U bent altijd welkom om mee te zoeken.

We zagen voetstappen en een hoop verf.

Het is in de avond gebeurt u kunt in alle klassen kijken zoek alstublieft mee!

Er zijn al heel veel verdachten in school.

Maar u kunt niet in de avond komen!

Er zijn door Levi, Thirza, Jaylee en Carlijn ook al posters gemaakt van het beeld. Die gaan we in de school hangen, zodat iedereen die ons informatie kan verschaffen over deze verdwijning ons kan helpen bij het onderzoek.


11 september 2017

Help! Ons mooie beeld is gestolen! Kinderen van groep 4 kwamen tot de ontdekking dat het cadeau dat we gemaakt hebben is verdwenen. Geen cadeau meer, maar wel een grote voetstap in het lokaal… heel vreemd allemaal! We zijn meteen op onderzoek uitgegaan, maar hebben het beeld nog niet gevonden. Wel hebben we opvallende dingen gezien en sporen verzameld. We hopen dat het lukt om het beeld weer terug te vinden vóór het jubileumfeest!


8 september 2017

We hebben de afgelopen weken samen met de kinderen van groep 4 en groep 4/5 gewerkt aan een cadeau dat we tijdens het jubileumfeest graag aan willen bieden aan juf van den Herik. We zijn er best trots op, dus eigenlijk wilden we hier een foto plaatsen van het mooie beeld dat we hebben gemaakt. Maar dan is het natuurlijk geen verrassing meer, dus we wachten nog even met de foto…


7 september 2017

“Waar is dat feestje…? Hier is dat feestje!” De werkmuur is na 3 weken al weer aardig gevuld!


1 september 2017

We zijn volop met ons thema ‘Waar is dat feestje?’ bezig! De onderzoeksvragen zijn verdeeld en gister is er onderzoek gedaan met behulp van boeken. Vandaag hebben we voor het eerst onderzoek op de chromebooks gedaan. We vinden het erg leuk om onderzoek te doen en we hebben al veel informatie gevonden!


23 augustus 2017

Alle kinderen van groep 5 mochten vandaag nog een keer zwemmen in De Fakkel. En wat hebben we het getroffen! Het was heerlijk weer en overal mocht vrij worden gezwommen. We hebben genoten! Hier vindt u een paar foto’s.


21 augustus 2017

We zijn begonnen!