Even voorstellen: wij zijn groep 6A. 

Wij zijn de Pinguïns bij ons op school. In onze groep zitten 12 jongens en 14 meisjes. Onze twee juffen hebben de pinguïn voor onze groep bedacht. Die dieren zijn heel grappig en slim en ze kunnen goed samenwerken. Ze hebben elkaar echt nodig om te overleven in die kou. Ze zijn ook moedig en ze zijn zorgzaam. Allemaal karaktereigenschappen die handig zijn als je in een groep samen gaat leren en spelen zoals wij. 

Wij werken altijd aan een thema. Nu is dat “Reis je mee? allemaal instappen!” Op het moment doen we onderzoek naar verschillende voertuigen. We werken daarbij in tweetallen samen. We hebben onderzoeksvragen bedacht en proberen op allerlei manieren, door lezen, informatie uitwisselen, filmpjes bekijken etc. antwoord te vinden op die vragen. We willen eigenlijk weten welke manier van reizen voor welke situatie nu het handigst is. 

We leren ook zelf de verkeersregels want wij fietsen vaak en een fiets is natuurlijk ook een vervoermiddel. 

Verder leren we natuurlijk rekenen, hebben we gym, lezen we in de klas en nog veel meer.

Maar binnenkort staan er ook hele leuke dingen in onze agenda! We gaan naar een voorstelling, starten met de verkoop van de kinderpostzegels en gaan we iets heel erg bijzonders doen. We worden namelijk ook “De blazersbende”. We krijgen dan elke week muziekles bij De Harmonie en iedereen leert dan een echt instrument bespelen. Aan het eind treden we samen voor de ouders op als een heus orkest. 

Dat wordt spannend!

Nieuws uit groep 6a


Hieronder vind je de berichten uit onze groep.


Bekijk hier alle berichten van onze groep.