Afsluiting thema ‘Help! Mijn huis stort in!’

Het thema ‘Help! Mijn huis stort in!’ heeft de kinderen veel geleerd. Zo leerden ze van alles over de bescherming van Nederland door de dijken, sluizen en waterkeringen, over verschillende soorten huizen en hoe natuurrampen kunnen ontstaan door de klimaatverandering.

Door met elkaar te kijken naar hoe wij onze huizen nu het beste kunnen bouwen, konden we bepalen hoe de toekomst er waarschijnlijk uit zou gaan zien. Zo maakten de leerlingen een maquette waarin er groene energie werd opgewekt en waarbij de dijken de stad beschermden. Wat zijn we trots op het resultaat! Helaas konden we de maquette niet laten staan, maar hier zijn nog wat foto’s.

Deze diashow vereist JavaScript.

De foto’s zijn gemaakt door Jens en juf Esther.

 

Sportmiddag handbal en badminton

Op maandag 6 november deden we mee aan een sportmiddag in sporthal de Fakkel. Twee weken hadden we getraind voor handbal en badminton. Onder begeleiding van onze moederlijke coaches en juf Jacqueline konden we deelnemen aan de sporten. Nogmaals heel erg bedankt voor jullie hulp!

Handbal was moeilijk. De andere scholen waren erg snel. Maar we hebben ons uiterste best gedaan om uiteindelijk in geen enkele poule laatste te worden. Super dat jullie zo netjes en eerlijk gespeeld hebben!

Met badminton waren wij erg sterk. Beide jongensteams zijn in hun poule eerste geworden. Top gedaan!

Deze diashow vereist JavaScript.

Bruggen bouwen

Donderdag 2 november werden de leerlingen in groepjes verdeeld. Elke groep kreeg 10 vellen papier en 2 rolletjes plakband. Met dit moesten zij een brug maken, die meerdere boeken kon houden. Welke constructie zou er gaan winnen?! Tussen de foto’s is de winnaar te vinden 😉

Deze diashow vereist JavaScript.

Jubileumfeest 2017

Groep 7 heeft een leuke, leerzame en feestelijke dag georganiseerd voor de kleuters. Het jubileum was een enorm feest! Goed gedaan, jongens en meiden!

Eerste keer schooltuin & eerste keer gymles in groep 7

Vrijdag gingen de eerste groepjes weer naar de schooltuin. Er werd al veel groenten geoogst. Waaronder deze grote komkommers. We hebben er met z’n allen heerlijk van genoten tijdens de gymles!

Deze diashow vereist JavaScript.