Verkeersexamen

Wij willen graag wat aan u vertellen;

IMG_9251

Op donderdag 5 april hebben we meegedaan aan het theoretisch verkeersexamen. En…. wij zijn geslaagd!!! We zijn hier heel blij mee en natuurlijk ook trots op! In een boekje moesten we verschillende vragen maken over verkeerssituaties. Recht op dezelfde weg gaat voor of korte bocht gaat voor lange bocht. 

Voorstelling Kaspar H

Op woensdag 4 april zijn we met elkaar naar een voorstelling geweest in het Plein. Het was een mooie en indrukwekkende voorstelling over een jongetje Kaspar H. De voorstelling werd gespeeld door 2 mannen, die door middel van typetjes en muziekinstrumenten het verhaal vertelden.

Squishy’s

Omdat we in de klas werken over het thema ‘Speelgoed’ hebben we onze eigen squishy’s ontworpen. De squishy’s zijn helemaal de trend in Nederland en bij ons ook in de klas. Je kunt ze gebruiken tegen de stress.

Deze diashow vereist JavaScript.

Musical

Het eerste nieuws over de musical! Ook dit jaar hebben we weer gekozen voor een leuke en hilarische musical van Benny Vreden. De musical heet ‘De tent op z’n kop!’ Natuurlijk gaan we u nog niets vertellen over de personages en de verhaallijn.

De rollen zijn al wel verdeeld en we zijn al begonnen met het leren van de liedjes! Komende week zijn de musicalboekjes af en kunnen we beginnen met oefenen. Spannend! We hebben er heel veel zin in!

Pasen

Op donderdag 29 maart hebben we met elkaar het Paasfeest gevierd in de kerk. De kinderen van groep 1 t/m 4 hadden een mooie viering gemaakt. Daarna hebben we met elkaar geluncht! De ouderraad had een heerlijke lunch verzorgd, met eierkoeken, belegde boterhammen en gekookte eieren.

Deze diashow vereist JavaScript.

Tutorlezen met groep 4/5

Na de voorjaarsvakantie zijn we ook begonnen met tutorlezen. Elke dag hebben we een maatje uit groep 4, 4/5 of 5 waar we mee lezen. Dit is heel leuk om te doen, want de kinderen maken zo heel veel leeskilometers. Soms lezen we een stukje voor of stellen we vragen over het boekje.

Deze diashow vereist JavaScript.

Speelotheek ‘De speelgoedfabriek’

Na de voorjaarsvakantie zijn we gestart met het nieuwe thema ‘Speelotheek De speelgoedfabriek’. We gaan een eigen speelotheek maken in de school. Tijdens de start van het thema hebben we nagedacht over ons favoriete speelgoed, ook hebben we een collage gemaakt over het speelgoed waar we vroeger mee speelden.

Deze diashow vereist JavaScript.

Als startactiviteit hebben we ook gekeken naar soorten speelgoed. Wat is het doel van spelen? Waarom moeten we eigenlijk spelen? Wat kun je leren van speelgoed? We hebben de soorten speelgoed ook een cijfer gegeven. Stiekem vonden we het wel heel erg leuk om nog te spelen met Playmobil en de spulletjes voor in het winkeltje.

Deze diashow vereist JavaScript.

Nu gaan we verder op onderzoek, want we willen weten of er over 10 jaar nog steeds speelgoed is. Of heeft iedereen dan een telefoon of een tablet als speelgoed?

Op weg naar de top!

Na de kerstvakantie zijn we gestart met een nieuw thema ‘Op weg naar de top’. Tijdens het thema hebben we onderzoek gedaan naar de Olympische spelen, maar ook naar de vraag hoe je steeds beter kunt worden als sporter.

We hebben met elkaar nagedacht over de kwestie ‘Topsport is gezond’. Dat was best een lastige kwestie, want sporten is heel gezond… Maar of topsport gezond is? Hier hebben we onderzoek naar gedaan. Ook hebben we onderzoek gedaan naar het leven van een topsporter en hier mooie collages over gemaakt. 

In de klas hebben we ook een overzicht gemaakt van de Nederlandse sporter die mee hebben gedaan aan de Olympische Spelen in Pyeongchang. Veel spannende wedstrijden werden onder schooltijd uitgezonden, dus af en toe hebben we gekeken via het digibord. We hebben veel medailles gewonnen, dat vinden wij super! Op de sportersmuur hebben we bijgehouden hoeveel medailles we hebben gewonnen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Topturner Bart Deurloo kwam op maandagmiddag 29 januari in de klas en heeft ons alles verteld over zijn deelname aan de Olympische Spelen en over zijn leven als topsporter. We mochten veel vragen stellen aan hem. Ook hebben we een handtekening van hem gekregen en zijn we met hem op de foto geweest.

Deze diashow vereist JavaScript.

In de hal van de school hebben we een mooie skihelling en een ijsbaan gemaakt.

Deze diashow vereist JavaScript.

Na het onderzoek hebben we de kinderen van groep 5 en 6 training gegeven. De trainingen hebben we eerst zelf bedacht. Alle sporten van de winterspelen zijn beoefend. Het was heel leuk om te doen!

Deze diashow vereist JavaScript.

Na het trainen hebben we in het Holland Rainbow House de kinderen gehuldigd. Alle kinderen hebben ontzettend hun best gedaan tijdens het trainen, maar een aantal kinderen hebben we extra in het zonnetje gezet. Na het huldigen hebben we het Wilhelmus gezongen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Als afsluiting van het thema zijn we heerlijk gaan schaatsen in Rotterdam. Alle kinderen van groep 4 t/m 8 zijn mee geweest. Geweldig dat er zoveel ouders wilden rijden, bedankt daarvoor! Het was een gezellige ochtend op de ijsbaan. Sommige kinderen hadden nog nooit geschaatst, maar door even te oefenen lukte het wel! Geweldig!

Deze diashow vereist JavaScript.

Voorleesfinale in de bibliotheek van Ridderkerk

Op dinsdag 13 februari heeft Joëlle meegedaan aan de voorleesfinale van Ridderkerk. Alle voorleeskampioenen van de Ridderkerkse scholen streden tegen elkaar. Joëlle heeft heel goed voorgelezen! Knap! Helaas heeft ze niet gewonnen, maar het was een hele mooie ervaring!

Deze diashow vereist JavaScript.

Informatieavond groep 8

Op dinsdagavond 23 januari zijn we bij elkaar gekomen om na te denken over de komende periode in groep 8. Alle ouders en kinderen hebben gebrainstormd over de leuke en spannende tijd die gaat komen. We gaan met elkaar op kamp, we gaan aan de slag met de musical en we gaan een mooi afscheid voorbereiden. Na de informatieavond hebben we in de klas mooie posters gemaakt over de uitkomst van het brainstormen. De woorden laten eigenlijk zien wat we van elkaar verwachten en wat wij verwachten van de komende periode. Het was een positieve en inspirerende avond!

Deze diashow vereist JavaScript.

Apenkooien

Op vrijdagmiddag 16 februari zijn we met elkaar weer gaan gymmen in De Werf. We hadden deze middag geluk, want we mochten de hele gymzaal gebruiken. Omdat het de les voor de vakantie was, hebben we over twee zalen apenkooien gespeeld. Het was een mooi parcours! Daarna hebben we nog verstoppertje gespeeld in het donker!

Deze diashow vereist JavaScript.

Afsluiting thema ‘Help! Mijn huis stort in!’

Na alle experimenten en onderzoek hebben we met elkaar een groene stad gebouwd. In onze groene stad vonden wij het belangrijk om veel parken, bomen en groene auto’s te maken. Ook hebben we zonnepanelen en windmolens gebouwd. Op woensdag 20 december hebben we het thema afgesloten. Heel veel ouders hebben onze stad bewonderd. Ook hebben we onze mooie presentatie gegeven aan onze ouders.

Deze diashow vereist JavaScript.

Sinterklaas

Op 5 december hebben we met elkaar het sinterklaasfeest gevierd. Iedereen had een mooie surprise gemaakt met een klein gedicht erbij. Het was een gezellige ochtend.

Deze diashow vereist JavaScript.

Mijn vader is de beste!

Op vrijdag 24 november zijn we met elkaar naar Studio 33 in Hilversum gegaan. Luca en zijn vader deden namelijk mee aan het programma ‘Mijn vader is de beste’. Het was erg leuk om een keer van dichtbij mee te maken hoe een tv-programma wordt opgenomen. We kunnen natuurlijk nog niks vertellen over de uitkomst van het programma.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bezoek Farelcollege

Op dinsdag 21 november hebben we een bezoek gebracht aan het Farelcollege. Het was een hele leuke middag! We hebben meegedaan aan verschillende mini-workshops, zoals koken, gym, natuur- en scheikunde, Nederlands en wiskunde. Het was erg leuk om de school een keer van binnen te zien, want misschien willen we volgend jaar wel naar het Farelcollege!

Deze diashow vereist JavaScript.

Experimenteren tijdens het thema

Tijdens het onderzoek zijn we volop aan het experimenteren en dat vinden wij heel erg leuk! Onderzoek doen kun je op drie verschillende manieren. Bijvoorbeeld door informatie te zoeken in boeken of op internet, dat noem je bronnenonderzoek. Maar je kunt ook praktijkonderzoek doen door een interview te houden. Experimenteel onderzoek kun je doen door een proefje te bedenken en deze uit te voeren. In de klas hebben we de afgelopen weken verschillende proefjes gezien en er komen er nog wel meer. Zo wordt er gekeken hoe een tsunami ontstaat, ook worden verschillende huizen gebouwd van vroeger tot nu of ontdekken hoe we een stevige dijk kunnen bouwen. Ook hebben we een proef gedaan waarbij we de opwarming van de aarde hebben nagebootst. 

Deze diashow vereist JavaScript.

Sporttoernooi!

Op dinsdag 7 november hebben we meegedaan aan het sporttoernooi in sporthal ‘De Fakkel’. Het was een leuke en sportieve middag!

Deze diashow vereist JavaScript.

Rots en water!

Na de herfstvakantie zijn we gestart met de training ‘Rots en Water’. Ieder donderdag worden we verdeeld over 3 groepen. In de groepen gaan met een docent aan de slag over stevig te leren. Afgelopen donderdag (16 november) hebben we leren trappen op vechtkussens. Wat een ervaring was dat! Degene met het vechtkussen was de baas en moest aangeven met hoeveel procent de ander mocht trappen tegen het kussen. Hieronder een paar foto’s!

Deze diashow vereist JavaScript.

Help mijn huis stort in!

Na de vakantie zijn we gestart met het thema ‘Help! Mijn huis stort in!’ We hebben al eerste onze droomhuizen getekend op papier en met dozen na gebouwd. We hebben in de gang en in de klas onze droomstad gemaakt. 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Daarna hebben we ervaren hoe lastig het is om een dijk te maken. Buiten in de zandbak hebben we echte dijken gemaakt en gekeken of ze bestand waren tegen het water.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het jubileumfeest!

Aan het begin van het jaar zijn we gestart met het thema ‘Evenementenbureau: Voor al uw feesten en partijen’. We zijn druk bezig geweest met het organiseren van het jubileumfeest op 12 oktober. Van juf van den Herik hadden we de opdracht gekregen om het feest te organiseren voor de kinderen van groep 3 t/m 5.

Natuurlijk zijn we eerst gaan onderzoeken. Wat vinden de kinderen van groep 3 t/m 5 leuk om te doen? Van welke muziek houden ze? Hoe kunnen we een goede uitnodiging maken? Wat voor versieringen zijn er? Wat voor feesten worden er in de wereld gevierd? Ga zo maar door. Na het onderzoek zijn we plannen gaan maken en deze hebben we beschreven in een draaiboek. De directie van ons evenementenbureau heeft nagedacht over de begroting en de planning. Ook hebben zij vergaderd met de feestcommissie, zodat iedereen op de hoogte was van onze plannen.

En toen was eindelijk de dag! Wat hadden we zin in deze dag! We zagen er allemaal fantastisch uit!

De groep ‘Publiciteit’ hebben een coole warming-up verzorgd voor de kinderen van groep 3 t/m 5. Zij hebben ook de hele dag foto’s en video’s gemaakt en interviews gehouden.

De groep ‘Toneel’ had een grappig toneelstuk bedacht.

Deze diashow vereist JavaScript.

De groep ‘Muziek’ had een gave DJ-show voorbereid.

Deze diashow vereist JavaScript.

De groep ‘Dans’ had allerlei leuke spelletjes bedacht zodat de kinderen lekker konden dansen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook heeft een grote groep kinderen verschillende activiteiten/ spelletjes bedacht.

Deze diashow vereist JavaScript.

Een er was een echt comedyshow!

Deze diashow vereist JavaScript.

Bij een feestje horen natuurlijk ook lekker hapjes en drankjes. De kinderen van groep 6 hadden hier voor gezorgd. Zo stond er een echt frietkraam op het plein. We hebben heerlijk genoten van een lekker frietjes en een snack!

Deze diashow vereist JavaScript.

Na al dat leuks hebben we de dag afgesloten met het zingen van het Regenbooglied en hadden we nog even de tijd om een film te kijken. Het is een gezellige en geslaagde dag!

Deze diashow vereist JavaScript.

Voorstelling ‘De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen’ 

Op woensdag 12 oktober zijn met elkaar een voorstelling geweest in theater ‘Het Plein’. De voorstelling was gebaseerd op het boek ‘De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen’, een boek wat wij ontzettend graag lezen. Het was een gave voorstelling waarin van alles gebeurde. Het was grappig, spannend en leuk!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Voorleeswedstrijd

Op woensdag 4 oktober heeft Joëlle voor ons meegedaan aan de voorleeswedstrijd. Ze heeft een stuk voorgelezen uit het boek ‘Slimpie Dimpie wonderkind’. Natuurlijk hebben wij haar aangemoedigd! Het was heel spannend, want ze moest tegen een leerling uit groep 7. Er was een echte jury aanwezig! Na een spannend overleg van de jury kregen we te horen dat Joëlle gewonnen had!! YESSS!!! Nu mag ze gaan strijden voor de beste voorlezer van Ridderkerk. Wij zijn al begonnen met duimen!

We zijn begonnen….

Na 6 weken zomervakantie is de school weer begonnen!  Het was best wel even wennen om weer te rekenen, te spellen en daarom zijn we rustig begonnen. Ook hebben we een verjaardagskalender gemaakt en zijn we gestart met het eerste thema. Het thema heet ‘Evenementenbureau: Voor al uw feesten en partijen’. Onze eerste startactiviteit was het schrijven van een tekst over je leukste verjaardag. Met elkaar hebben we gekeken naar de verjaardagstradities uit Nederland en zijn we op onderzoek gegaan naar de verjaardagstradities in de wereld. Ook zijn we met elkaar wezen gymmen. We hebben een gezellige week met elkaar gehad!

Deze diashow vereist JavaScript.