Opvang bij SKR

Op CBS De Regenboog werken we samen met onze partner Kinderopvang SKR. Zij bieden inpandig een peuterspeelgroep en buitenschoolse opvang aan. Vlakbij onze school hebben ze een kinderdagverblijf Calimero.

BSO De Regenboog is gelegen in het gebouw van de gelijknamige basisschool in de wijk Slikkerveer waar ook peuterspeelgroep De Stampertjes is gehuisvest. Kinderdagverblijf Calimero is vanaf deze BSO locatie aan te lopen. Deze opvang is van onze partner Kinderopvang SKR.

BSO locatie met veel mogelijkheden, binnen en buiten

De kinderen worden in drie verschillende groepen opgevangen. Alle groepen zijn open en vrolijk ingericht en bieden ruimte voor allerlei activiteiten. De kinderen mogen bijvoorbeeld knutselen, bouwen, met de poppen of de auto’s spelen. We koken met de kinderen of we doen een groepsspel.

Voor buitenactiviteiten kunnen de kinderen gebruikmaken van het schoolplein, waar klimrekken staan en waar ze kunnen voetballen. We zullen ook naar het Doncksebos gaan of de speeltuin in de wijk.

Er valt van alles te beleven op BSO De Regenboog, maar lekker onderuit, luieren met een boekje, mag ook natuurlijk!

Mogelijkheden BSO

Wij vangen bij BSO De Regenboog kinderen op in de leeftijd van 4 tot 13 jaar in drie groepen. Er is voorschoolse en naschoolse opvang op maandag tot en met vrijdag. BSO De Regenboog is in alle schoolvakanties geopend voor vakantieopvang.

Aanmelden of meer informatie? Ga naar: s-k-r.nl/bso/buitenschoolse-opvang-de-regenboog

DE STAMPERTJES

De Stampertjes is een christelijke peuterspeelgroep. Hier willen we aan de kinderen meegeven wat er in de Bijbel staat. Wanneer u ook vindt dat het belangrijk is dat kinderen in een omgeving zijn waar de liefde van God de grondtoon van het bestaan is, dan is deze peuterspeelgroep een hele goede keuze. Ieder kind is uniek door God gemaakt met zijn eigen talenten.

Gezellige locatie met leuke speelruimte

De locatie is gezellig en het lokaal van de basisschool is speciaal ingericht voor peuteropvang. De peuters maken het schoolgebeuren alvast een beetje mee en wennen aan de school.

Buiten spelen

Buiten spelen vinden wij een belangrijk onderdeel van de dag en dat doen wij zo vaak als mogelijk is. Bij basisschool De Regenboog is een mooi plein, waar ook voor de peuters ruimte is om te spelen.

Stimulerend aanbod aan activiteiten

Wij bieden een gevarieerd spelaanbod en leermogelijkheden met veel verschillend materiaal en speelgoed. Ons gemotiveerde team staat garant voor een veilige, leuke en stimulerende opvang van je kind.

Gezonde verantwoorde voeding

Gezonde voeding vinden wij belangrijk. Wij geven bijvoorbeeld als tussendoortje gezonde snacks (tomaat, komkommer, kaakje), geven thee van biologische oorsprong en schenken alleen limonadesiroop zonder kunstmatige zoetstoffen. Indien kinderen trakteren adviseren wij een gezonde traktatie, kijk bijvoorbeeld op www.gezondtrakteren.nl en www.gezonde-traktatie.nl. Wij houden uiteraard ook rekening met speciale wensen (allergie, geloofsovertuiging e.d.). Alleen bij uitstapjes of grote feesten worden weleens frietjes gehaald, pannenkoeken gebakken, of tosti’s of chips gegeten.

Rust en ritme

Elk kind is anders, elke leeftijdsgroep heeft andere behoeften, dus daarmee houden wij ook rekening. Dagelijks zijn er vaste onderdelen: samen in de kring, een activiteit, vrij spelen. Maar elke dag is ook een beetje anders. Er wordt rekening gehouden met het kind als individu. Is het moe en heeft het rust nodig, dan krijgt dat kind dat ook. Even lekker in een stil hoekje of op schoot.

Mogelijkheden

Peuterspeelgroep De Stampertjes is open op maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. Deze locatie heeft één groep van maximaal 15 kinderen per dagdeel.

Zie voor meer informatie en inschrijven:s-k-r.nl/peuterspeelgroep/peuterspeelgroep-de-stampertjes